Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η επιμονή στην πράσινη απάτη ευνοεί μόνο τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους

Είδαμε χθες το άρθρο "Στον Κάλαθο της Αδιαφορίας το Μέλλον των Παιδιών μας;", με το οποίο ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ υπερασπίζεται ουσιαστικά το δικαίωμα της Ζήμενς να συνεχίσει να πουλάει ανεμογεννήτριες στη χρεοκοπημένη χώρα. 
Γεμάτο θράσος το άρθρο, μιλάει για "διαχρονικό αρνητισμό της πολιτείας απέναντι στον εγχώριο θησαυρό που είναι ...
οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ο οποίος μπορεί να εκκινήσει την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη". 
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι οι ΑΠΕ είναι θησαυρός: είναι πράγματι θησαυρός για τους κάθε λογής "κρατικοδίαιτους επενδυτές" έτρεξαν να επωφεληθούν από τις εξωφρενικές επιδοτήσεις που έδωσαν στις ΑΠΕ οι Παπανδρέου-Μπιρμπίλη όταν ήδη είχε σκάσει η φούσκα των ΑΠΕ στην Ισπανία. Είναι πράγματι θησαυρός για τους Κινέζους, που βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν Φ/Β πάνελ. Είναι πράγματι θησαυρός για τη Ζήμενς και τη Βέστας, τη Γκαμέσα και την Ένερκον, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να πουλήσουν ανεμογεννήτριες. Είναι πράγματι θησαυρός για όλες τις ελληνικές εταιρείες εμπορίας και εγκατάστασης Φ/Β πάνελ, που κάνουν απλά ένα εμπόριο εισαγόμενων προϊόντων και μόλις τελειώσει η μόδα θα στραφούν σε άλλες εισαγωγές.
Δεν είναι όμως θησαυρός, είναι κατάρα για όλους τους Έλληνες καταναλωτές, που καλούνται μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης να πληρώνουν τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ και τα κερατιάτικα του ΕΤΜΕΑΡ. Δεν είναι θησαυρός, είναι κατάρα για όλους τους Έλληνες, που καλούνται να πληρώνουν για να έχουν πολλές ΑΠΕ, αλλά το 2020, όπως είπε ο ΑΔΜΗΕ, να μην έχουν ρεύμα το βράδυ. Δεν είναι θησαυρός για όλες εκείνες τις τοπικές κοινωνίες σε Άνδρο, Σκύρο, Σητεία, Κεφαλλονιά, Λουτράκι, Λακωνία, κλπ, που βλέπουν ότι ο "παράδεισος" των ΑΠΕ είναι στην πραγματικότητα μια περιβαλλοντική κόλαση. Δεν είναι θησαυρός για όλους τους Έλληνες κατασκευαστές Φ/Β πάνελ, που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους Κινέζους και κλείνουν.
Σε κάποιο προηγούμενο άρθρο του ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ παρομοίασε τα ορυκτά καύσιμα σαν την -κακή φυσικά- Μαύρη Αυτοκρατορία του Πόλεμου των Άστρων και τις ΑΠΕ σαν τον -καλό φυσικά- Λούκ Σκάιγουόκερ!. Πήγε να πουλήσει ένα παραμύθι και χρειαζόταν και δράκο. Τι μας έλεγε λοιπόν τότε; Ότι "όποιος αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή δεν είναι στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος" κι ότι το κόστος των ΑΠΕ και η καταστροφή του περιβάλλοντος από τις ΑΠΕ είναι "μύθοι καλοδουλεμένοι από τα media της Αυτοκρατορίας". Ότι "πολιτικοί, δήμαρχοι και φυσιολάτρες ακούσια και εκούσια πυροβολούν αδιακρίτως τις ΑΠΕ, λες και είναι στην υπηρεσία της Αυτοκρατορίας". "Όμως ο Λουκ Σκάιγουόκερ (η Πράσινη Ενέργεια) δεν το βάζει κάτω και παλεύει με τις αντιξοότητες μιας άνισης μάχης, αφού η Αυτοκρατορία ελέγχει όλους τους διοικητικούς μηχανισμούς του σύμπαντος και όλα λειτουργούν υπέρ της". "Η Αυτοκρατορία έχει ολόκληρη στρατιά προθύμων σε κυβερνητικές, διοικητικές και ακαδημαϊκές θέσεις που στηρίζουν τις θέσεις της".
Όλοι "κακοί" λοιπόν, μόνο οι πράσινοι ΑΠΕτεώνες "καλοί". "Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας!" Καταρχήν όλο και περισσότεροι τεκμηριωμένα διαφωνούν με την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, που παρουσιάζει πολλά κενά. Μάλλον η ΕΛΕΤΑΕΝ δεν έχει πάρει είδηση ότι το παραμύθι δεν πείθει πλέον, όλο και περισσότεροι καθηγητές ΑΕΙ παγκοσμίως απομακρύνονται απ' την πράσινη παράνοια. 
Ο "μύθος για το κόστος" καταρρίπτεται -κατά την ΕΛΕΤΑΕΝ- "με την ενσωμάτωση όλων των εξωτερικών στοιχείων κόστους (ρύπανση, καταστροφή υγείας κτλ.) όλων των πηγών ενέργειας, που σήμερα δεν λαμβάνονται υπόψη, σε ένα ενιαίο και συνολικό κόστος". Ξέχασε βέβαια να πει ότι το "εξωτερικό" κόστος της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης, που φέρνουν μαζί τους οι εισαγόμενες ΑΠΕ, είναι τελικά για αυτούς που το βιώνουν πολύ χειρότερο απ' την όποια ρύπανση. Ζήτημα οπτικής για τους χορτάτους των οικονομικών ελίτ. Και ισχυρίζεται ότι η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι ήδη οικονομικότερες μορφές ενέργειας από τα ορυκτά καύσιμα, κάτι που είναι ξεκάθαρο ψέμα: ας μας πει πόσο είναι το κόστος των αιολικών ΜΑΖΙ με τις επενδύσεις, που χρειάζονται στα δίκτυα υψηλής για να αντιμετωπιστούν τα σκαμπανεβάσματα ισχύος, και ΜΑΖΙ με την αντλησιοταμίευση, που χρειάζεται για να μετατραπεί η τυχαία και στοχαστική αιολική σε αξιοποιήσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια, και ΜΑΖΙ με τη συμβατική ενέργεια που πρέπει να υπάρχει συνεχώς παρούσα για την αξιοπιστία του δικτύου. Ας μας πει για ποιό λόγο η ΔΕΗ έκανε 20 χρόνια να τελειώσει το υδροηλεκτρικό Ιλαρίωνα στον Αλιάκμονα, αφού η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι τόσο φθηνή. Ναι, είναι φθηνό το μεταβλητό κόστος. Όμως να μην μπερδεύουμε σκόπιμα και υποβολιμαία το μεταβλητό κόστος με το συνολικό κόστος! Το υδροηλεκτρικό είναι πανάκριβο για να γίνει!
Και την καταστροφή του περιβάλλοντος στα βουνά, την ξεπερνάει με το "έλα μωρέ, τοπικό είναι!"

Οι αναρτήσεις του ιστολόγιου “Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός” βρίσκονται πλέον και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite ! Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας! Αλλά, προσοχή, αυτό δεν σημαίνει πλέον ότι με το Like θα σας έρχονται αυτόματα οι αναρτήσεις μας, το Facebook ζητάει πλέον να πληρώνουμε γι' αυτό και η ενημέρωση που δίνουμε δεν γίνεται για επάγγελμα, γίνεται για προσφορά στη δημοκρατία μας! 

Εκείνο που παραλείπει να μας πει ο αυτόκλητος υπερασπιστής του ...Λουκ Σκάιγουόκερ, που βλέπουμε στη φωτογραφία, είναι ότι ΝΑΙ στα αιολικά σημαίνει ταυτόχρονα ΝΑΙ στο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ και ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ φυσικό αέριο, που είναι απαραίτητο για να μπορεί να παρακολουθεί τις αυξομειώσεις της ενέργειας που "παράγουν" τα αιολικά. Παραλείπει να μας πει ότι στη Γερμανία που γέμισαν με αιολικά τις παραλίες της Βόρειας Θάλασσας δημιούργησαν τόσο μεγάλο πρόβλημα στα δίκτυά τους, που εξάγουν το πρόβλημα στις γειτονικές χώρες: ήδη οι Τσέχοι ψάχνουν τρόπους να κλείσουν τα σύνορα των δικτύων με τη Γερμανία για να περισώσουν τα δικά τους δίκτυα απ' τις αυξομειώσεις που προκαλούν τα αιολικά του ...Λουκ Σκάιγουόκερ. Παραλείπει να μας πει ότι το φυσικό αέριο είναι κι αυτό ορυκτό καύσιμο. Παραλείπει να μας πει ότι όταν δεν φυσάει δεν υπάρχει παραγωγή ρεύματος κι όταν φυσάει η αυξομείωση είναι τόσο μεγάλη που το ρεύμα δεν είναι πρακτικά αξιοποιήσιμο. Παραλείπει να μας πει ότι οι συμβατικές μονάδες φυσικού αερίου και κάρβουνου συνεχίζουν να λειτουργούν ακριβώς επειδή τα αιολικά έχουν πολύ μεγάλη στοχαστικότητα και πολύ χαμηλή αξιοπιστία, και τελικά δεν μειώνονται οι εκπομπές  CO2! Παραλείπει να μας πει πόσο θα κοστίσουν όλα τα δίκτυα που απαιτούνται για να μπορούν να συνδεθούν τα αιολικά που ονειρεύεται και να αντέξουν τις αυξομειώσεις. Παραλείπει να μας πει πόσα MW ορυκτών καυσίμων αντικατέστησαν τα αιολικά εκεί όπου ήδη έχουν εφαρμοστεί, γιατί η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑ. Παραλείπει να μας πει ότι η Γερμανία επιστρέφει στο λιγνίτη και στον -εισαγόμενο πλέον- λιθάνθρακα επειδή με τα αιολικά και τα Φ/Β δεν έλυσε κανένα πρόβλημα και πολλοί εκεί φωνάζουν ότι πέταξαν τα λεφτά τους. Παραλείπει να μας πει ότι χωρίς τις γενναίες επιδοτήσεις οι ΑΠΕ δεν είναι βιώσιμες και ότι πλέον οι επιδοτήσεις κόβονται σε όλη την Ευρώπη, επειδή αποδείχτηκε ότι οι πανάκριβες ΑΠΕ όχι μόνο δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά διαλύουν τα δίκτυα. Παραλείπει να μας πει ότι τώρα, που χάρη στις επιδοτήσεις βάλαμε σε 2 χρόνια τόσα Φ/Β όσα θα βάζαμε μέχρι το 2020, απ' το Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη έχουμε παραγωγή ρεύματος στη διάρκεια της μέρας, αλλά ΔΕΝ έχουμε στη διάρκεια της νύχτας κι αυτό απαιτεί να συνεχίζουν να δουλεύουν οι μονάδες ορυκτών καυσίμων, που είναι οι μόνες που παράγουν ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ρεύμα. Παραλείπει να μας πει ότι όλες οι μεγάλες οικονομίες βασίζονται στα ορυκτά καύσιμα και ΔΕΝ σκοπεύουν να απεξαρτηθούν απ' αυτά. Παραλείπει να μας πει για τη μεγάλη στροφή των ΗΠΑ στο σχιστολιθικό φυσικό αέριο, που είναι βεβαίως ορυκτό καύσιμο. Παραλείπει να μας πει πόσο αυξήθηκε η παραγωγή και κατανάλωση κάρβουνου στην Κίνα, την Ινδία, την Αυστραλία, τη ΝΑ Ασία. Παραλείπει να μας πει πόσο αυξήθηκε η παραγωγή ορυκτών καυσίμων στον Καναδά. Παραλείπει να μας πει για το φιάσκο των ΑΠΕ στην Ισπανία
Αν ο ίδιος δέχεται να έχει ρεύμα είτε όποτε φυσάει είτε όταν βγει ο ήλιος, 7 το πρωί με 7 το απόγευμα και μόνο απ' το Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη, δικαίωμά του, αλλά δεν μπορεί να το επιβάλλει στους υπόλοιπους. Ας βάλει και γκαζόλαμπα, ας πλένει τα ρούχα στο ποτάμι. Και στο τέλος ας μας πει, πόσες επενδύσεις προώθησε, ως διευθύνων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, απ' αυτές που είχαν ανακοινωθεί μέχρι το 2011.
Και θριαμβολογεί τώρα ο "ανεμοπαρμένος" Λούκ Σκάιγουόκερ : "Oι δεσμευτικοί στόχοι που τέθηκαν την προηγούμενη δεκαετία στον πυρήνα των πολιτικών της ΕΕ εκτόξευσαν την ανάπτυξη των ΑΠΕ και χάρη σε αυτές τις πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ηγούνται παγκοσμίως στην τεχνολογία αιολικής ενέργειας και έχουν ηγετικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, και ο κλάδος της αιολικής ενέργειας αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους της Ευρώπης. Ήδη το 6,3% της ηλεκτρικής της ενέργειας της ΕΕ παράγεται σήμερα από εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας. Η συνταγή, για να συνεχιστεί η θετική αυτή πορεία και να συνεχίσει η ΕΕ να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αιολική ενέργεια και να παραμείνει παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη, είναι πάρα πολύ απλή και γνωστή και εφαρμοσμένη ήδη με επιτυχία: Είναι η υιοθέτηση φιλόδοξων και δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ για το 2030, οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο του νέου νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ για μετά το 2020".
"Ξεχνάει" ο Τσιπουρίδης ότι δεν ήταν "οι δεσμευτικοί στόχοι", αλλά οι εξωφρενικές επιδοτήσεις που εκτοξευσαν τις ΑΠΕ. "Ξεχνάει" ο Τσιπουρίδης ότι τώρα πια μέχρι και οι Γερμανοί εγκαταλείπουν το Νόμο EEG για τις ΑΠΕ. "Ξεχνάει" ότι στη Γερμανία τα αιολικά πάρκα βουλιάζουν και χάνονται οι αποταμιεύσεις των Γερμανών. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του δεν είναι "στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος ..."
Και, κυρίως, εκείνο που επιμελώς αποσιωπά ο Τσιπουρίδης είναι ότι οι "ευρωπαϊκές" επιχειρήσεις, για τις οποίες "κόπτεται", ΔΕΝ είναι ελληνικές. Είναι Γερμανικές, Δανέζικες, Ισπανικές, αλλά ΔΕΝ είναι ελληνικές. Για τον Τσιπουρίδη προφανώς οι Έλληνες είναι καλοί για να πληρώνουν τους Γερμανούς και να εισάγουν ανεμογεννήτριες. Κι ο ίδιος προφανώς ίσως αισθάνεται περισσότερο Γερμανός παρά Έλληνας. Κάτι σαν το Χριστοφοράκο ίσως;

Έλεος πια με τους διάφορους "περιβαλλοντικούς τρομοκράτες" και τους λαδιάρηδες μιζαδόρους, που βουτάνε το χέρι βαθιά στην τσέπη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου