Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Τύφλα να'χει ο Νταβέλης: "Εξαφανίζουν" την περιουσία του Ταμείου της ΔΕΗ!

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/8323947.pdf
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μια που το ιστολόγιο είναι αφιερωμένο στο λιγνίτη και στην Ελλάδα καλώς ή κακώς λιγνίτης σημαίνει σχεδόν 95% ΔΕΗ, ανεβάζουμε αυτή την έκτακτη επικαιρότητα: Αναβρασμός λοιπόν επικρατεί από προχθές στο χώρο της ΔΕΗ, για την τροπολογία-ντροπή που κατέθεσαν αιφνιδιαστικά στο Νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ οι Στουρνάρας-Βρούτσης-Καλαφάτης.
Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η συζήτηση του Νομοσχέδιου για τον ΑΔΜΗΕ στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου, όπου είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και φορείς των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Στη συζήτηση κανένας δεν τοποθετήθηκε θετικά, πλην ΝΔ & Πασοκ.
Είναι λοιπόν προφανής αντιδημοκρατική μεθόδευση η κατάθεση της τροπολογίας ΜΕΤΑ τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ...
την αποσιωπήσουν όσο μπορούν περισσότερο και να μην τοποθετηθούν ούτε οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, ούτε και οι φορείς.
Με την τροπολογία-ντροπή θυμήθηκαν, 14 ολόκληρα χρόνια μετά, να βρούν ποια είναι η "αληθής έννοια" του άρθρου 34 του Ν.2773/1999!
Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, (βλέπε δίπλα), μνημονεύεται η απόφαση 13/2010 Ολομέλειας του Άρειου Πάγου, η οποία λέει επί λέξει τα εξής:

"Η αληθής έννοια των ανωτέρω διατάξεων του άρθρου 34 παρ.12 του ν.2773/1999 είναι ότι, το μεν Κράτος ανέλαβε την πλήρη κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών και εν γένει υποχρεώσεων του νέου Ασφαλιστικού Φορέα, με εγγραφή των σχετικών καταβολών στον εκάστοτε κρατικό προϋπολογισμό, η δε περιουσία που είχε σχηματισθεί από τη διαχείριση μέχρι τότε από τη Δ.Ε.Η., με την ιδιότητά της ως Ασφαλιστικού Φορέα του προσωπικού της, των πόρων που αναφέρονται στις παραπάνω διατάξεις των άρθρων 7 του ν.4491/1966 και 5 του ν.δ. 4202/1961, παρέμεινε ενσωματωμένη στην περιουσία της Δ.Ε.Η Α.Ε., προκειμένου να λειτουργήσει, λόγω της συμμετοχής του Κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ ΑΕ, ως αντάλλαγμα για τις καταβολές του Κράτους προς το νέο Οργανισμό (Ο.Α.Π.- Δ.Ε.Η.), και όχι ότι άλλα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε το τότε διφυές νομικό πρόσωπο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. από τη μέχρι την ισχύ του νόμου 2773/1999 λειτουργία της ως Ασφαλιστικού Φορέα του προσωπικού της, όπως είναι και τα περιουσιακά στοιχεία που, κατά τα προεκτεθέντα, περιήλθαν στην κυριότητα αυτής, ως καθολική διάδοχο του καταργηθέντος το έτος 1985 Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΗΕΑΠ-ΕΗΕ, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.1 του ν.163/1975, δεν ενσωματώθηκαν στην περιουσία αυτής και ότι έτσι περιέρχονται αυτά, από τη σύστασή του, στο νέο Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού Δ.Ε.Η. Η κρίση αυτή, για την πραγματική έννοια που έχουν οι ανωτέρω διατάξεις του άρθρου 34 παρ.12 του ν.2773/1999 σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που ενσωματώθηκαν στην περιουσία της Δ.Ε.Η. Α.Ε., ως καθολική διάδοχο του καταργηθέντος το έτος 1985 Τ.Α.Π. ΗΕΑΠ-ΕΗΕ, δυνάμει του άρθρου 5 του ν.163/1975, συνάγεται, ιδίως, από..." (έντονα και υπογραμμίσεις δικά μας).

Οι αναρτήσεις του ιστολόγιου “Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός” βρίσκονται πλέον και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite !
Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας!
 


Ενώ λοιπόν η "αληθής έννοια" του άρθρου 34 του Ν.2773/1999 έχει κριθεί σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο το 2010, έρχονται ο Στουρνάρας με το Βρούτση και τον Καλαφάτη να την επαναπροσδιορίσουν το 2014! Πλήρης περιφρόνηση και της δικαιοσύνης!

Και δεν αρκούνται μόνο σ' αυτό: προσέξτε τη διατύπωση "η ασφαλιστική κάλυψη ... στο προσήκον επίπεδο". Ποιό είναι πάλι ετούτο το "προσήκον επίπεδο", που είναι νέο φρούτο; Πώς προσδιορίζεται κι από ποιόν; Από πού κι ως πού η "πλήρης κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών και εν γένει υποχρεώσεων του νέου Ασφαλιστικού Φορέα" γίνεται ξαφνικά "στο προσήκον επίπεδο"; Μήπως τελικά η τροπολογία γίνεται για να περάσουν στα μουλωχτά το "προσήκον επίπεδο", να καταργήσουν σε μια στιγμή και στα μουλωχτά όλη την ξεχωριστή ασφαλιστική νομοθεσία που υπάρχει για τη ΔΕΗ απ' το 1966 και να εξαφανίσουν την περιουσία του ΟΑΠ-ΔΕΗ, που με το Ν.2773/1999 είναι ενσωματωμένη στη ΔΕΗ, όπως και ο Άρειος Πάγος είπε;

Και σε συνδυασμό με όσα γράφαμε προχτές για τη λεηλασία της περιουσίας της ΔΕΗ, είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με μια αδίστακτη κυβέρνηση-λήσταρχο! Τύφλα να'χει ο Νταβέλης!

Είναι γνωστό ότι κάποιοι "γέροντες σοφοί" στη ΝΔ δεν ξεπέρασαν ποτέ τις μεγάλες νίλες που έπαθαν απ' τη ΓΕΝΟΠ, τόσο στο τέλος της δεκαετίας του 1970 όσο και το 1993, όταν μέχρι και ο διορισμένος απ' τη ΝΔ Πρόεδρος Θεμ. Ξανθόπουλος παραιτήθηκε επειδή δεν ήθελε να υπογράψει το σκάνδαλο ΒΟΤ Μητσοτάκη-Μάνου με την Tractebell. (Λίγα χρόνια μετά βέβαια ο Ξανθόπουλος έγινε Υφυπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή). Όλοι αυτοί λοιπόν θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να διαλύσουν τη ΓΕΝΟΠ και να πάρουν τη μεγάλη ρεβάνς. Έχουν λοιπόν απαγορεύσει στη ΔΕΗ να κάνει προσλήψεις προσωπικού, οι παραγωγικές θέσεις της έχουν τεράστια κενά και ο λόγος εργαζομένων προς συνταξιούχους στον ασφαλιστικό φορέα συνεχώς χειροτερεύει. Σε ένα ταμείο που δεν μπαίνουν νέοι εργαζόμενοι κι επομένως νέες εισφορές, είναι ζήτημα χρόνου η ολική κατάρρευση, κι αυτό κρύβεται πίσω απ' το "προσήκον επίπεδο".

Εκείνο όμως που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι με τα τεράστια κενά προσωπικού σε λίγο, ίσως και μέσα στο 2014, θα βγαίνει ελάχιστο ρεύμα από λιγνίτη! Καταστρέφοντας τη λιγνιτική βιομηχανία, η χώρα δεν θα μείνει από ρεύμα, αφού έχει περίσσεια εγκατεστημένης ισχύος σε μονάδες φυσικού αερίου. Ίσως αυτό επιδιώκουν, να βάλουν τις μονάδες φυσικού αερίου να δουλέψουν και κάποιοι να τα κονομήσουν χοντρά. Και τότε να δείτε τι θα γίνει το "πρωτογενές πλεόνασμα" του Στουρνάρα: θα πάει όλο σε εισαγωγές και το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών της χώρας θα πάει περίπατο! Και το ρεύμα από φυσικό αέριο είναι πανάκριβο, οπότε, στην περίπτωση αυτή το πρώτο θύμα θα είναι η ΕΒΙΚΕΝ. Εκτός και τόχουν ήδη πάρει είδηση και γι' αυτό είναι διαρκώς τον τελευταίο καιρό στα κάγκελα ...

Και δεν χρειάζεται βέβαια να σας πω τι λογαριασμούς ΔΕΗ θα πάρουμε όλοι μας έτσι και παράγουμε ρεύμα από φυσικό αέριο αντί για λιγνίτη. Αυτά που λέγαμε προχθές για το ΕΤΜΕΑΡ και την τρύπα του ΛΑΓΗΕ που θέλουν να μας φορτώσουν θα είναι πενταροδεκάρες! Και θέλοντας και μη θα επιστρέψουμε όλοι στην εποχή της γκαζόλαμπας!
Η αποθέωση του success story! 

Κι επειδή ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώσει, θα βγαίνει ο κάθε Μανιάτης και θα λέει "θα κάνουμε κοινωνικό τιμολόγιο". Μόνο που τα "κοινωνικά" τιμολόγια δεν λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα, απλά κάνουν αναδιανομή στο ποιος θα πληρώσει το συνολικό έσοδο που πρέπει να έχει η ΔΕΗ για να μη χρεοκοπήσει. Το "κοινωνικό" τιμολόγιο του Μανιάτη, κάποιος άλλος το χρεώνεται, τζάμπα ρεύμα ΔΕΝ υπάρχει.
Η αποθέωση του λαϊκισμού ...

Αν στη ΓΕΝΟΠ κάποιοι ήταν λαμόγια, να πάνε όλοι μέσα! Χωρίς καμιά εξαίρεση! Όμως να μη μπερδευόμαστε: το μείζον εθνικό συμφέρον, απ' το οποίο ΟΛΟΙ έχουμε να κερδίσουμε, ανάμεσα στη διάλυση της ΓΕΝΟΠ και στη διάλυση της λιγνιτικής βιομηχανίας, είναι να διατηρηθεί και να στηριχτεί η λιγνιτκή βιομηχανία της χώρας. Κι αυτό η κυβέρνηση-λήσταρχος δεν φαίνεται να το λογαριάζει. Γι' αυτό και πλέον μετρούμε αντίστροφα, μέχρι την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης. Το πολιτικό κλίμα αρχίζει να θυμίζει ολο και περισσότερο μέρες του φθινοπώρου του 1981, τότε που ο λαός ψήφισε μαζικά την Αλλαγή και μέσα σε 7 χρόνια εξαφάνισε το 53% του Καραμανλή. Οι ώρες τους λοιπόν στην υπηρεσία της τρόικας είναι μετρημένες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου