Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι 100 επιστήμονες ενάντια στον Αινστάιν και στο 97%, πλήρες σνομπάρισμα της κλιματικής απάτης στη Γερμανία.

 Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους!
Το 1992 το IPCC του ΟΗΕ είπε πως βρήκε "ενδείξεις ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής", στήριξε την απάτη που είχε ξεδιπλωθεί 4 χρόνια νωρίτερα στη Γερουσία των ΗΠΑ και δημιούργησε μια αυτοτροφοδοτούμενη βιομηχανία παραγωγής κατευθυνόμενης "επιστήμης", καθώς από τότε το χρήμα έρεε και ρέει άφθονο στη στήριξη της προπαγάνδας. Διαβάζοντας ωστόσο την ιστορία ανάποδα, αν το IPCC του ΟΗΕ δεν είχε βρει "ενδείξεις ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" θα έπρεπε να αυτοκαταργηθεί την επόμενη ημέρα. Κι αυτό από μόνο του αποτελεί μια κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων, όπου μάλιστα τα λεφτά είναι πολλά, πάρα πολλά.

Είναι σίγουρο πως στη σημερινή εποχή δεν χρειαζόμαστε την αναβίωση της Ιεράς Εξέτασης ή του Μακαρθισμού, προκειμένου όλοι να πειθαναγκαστούν ν' αποδεχθούν μια καθαρά πολιτική κι όχι επιστημονική απόφαση περί "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής". Τα πανεπιστήμια απ' τη φύση τους είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, είναι ναοί της αμφισβήτησης, δεν είναι ναοί λατρείας μιας άνωθεν μοναδικής αλήθειας. Και είναι πολλοί, πάρα πολλοί αυτοί που αμφισβητούν τις υποθέσεις του IPCC, υποθέσεις που βασίζονται σε μοντέλα που δεν επαληθεύονται στην πράξη.

Ασφαλώς θα έχετε ακούσει πως "το 97% των επιστημόνων συμφωνεί για την κλιματική αλλαγή", η προπαγάνδα εδώ και χρόνια έχει μετατρέψει ένα επιστημονικό θέμα σε πολιτικό. Όμως απ' την εποχή των 7 σοφών της αρχαιότητας είναι γνωστό πως στην επιστήμη δεν χωρούν πλειοψηφίες, καθώς ο ένας που μπορεί να σκεφτεί διαφορετικά, έξω απ' το συρμό, μπορεί ν' ανοίξει νέους δρόμους και για τους υπόλοιπους. Το 17ο αιώνα η Ιερά Εξέταση ήταν παντοδύναμη και πάνω απ' το 97% των επιστημόνων της εποχής ήταν απόλυτα πεπεισμένο πως η Γη είναι σταθερή κι ακίνητη στο κέντρο του Σύμπαντος, ενώ ο Ήλιος και τ' αστέρια περιστρέφονται γύρω απ' αυτή. Ήταν απόλυτα πεπεισμένο επειδή αν δεν ήταν πεπεισμένο θα είχε ν' αντιμετωπίσει την πειθώ της πυράς της Ιεράς Εξέτασης. Σκοτεινοί καιροί, αλλά κάποιοι σαν το Γαλιλαίο και τον Κέπλερ είχαν το θάρρος να πουν "Και όμως γυρίζει".

Στις αρχές του 20ού αιώνα ο Αϊνστάιν παρουσίασε τη θεωρία της σχετικότητας και μάλλον ήταν τυχερός που η Ιερά Εξέταση δεν υπήρχε πλέον, καθώς υπήρχε μεγάλη αντίδραση απ' το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής και το 1931 κυκλοφόρησε στα Γερμανικά το βιβλίο της πιο πάνω εικόνας, με τίτλο "100 επιστήμονες ενάντια στον Αϊνστάιν". Λέγεται ότι όταν είπαν στον Αϊνστάιν πως 100 επιστήμονες μαζεύτηκαν για ν' αντικρούσουν τη θεωρία του από διάφορες πλευρές, φιλοσοφία, μαθηματικά, φυσική, εκείνος ψύχραιμα απάντησε "αν έκανα λάθος, δεν χρειάζονται 100, ένας μόνο αρκεί για να το αποδείξει".

Και στη νεότερη εποχή, ο σερ Άλεκ Ισιγόνης, ο Έλληνας απ' τη Σμύρνη που σχεδίασε το Mini, είπε το περίφημο "η καμήλα είναι ένα άλογο που το σχεδίασε μια επιτροπή", για να δείξει πως η ανάγκη για πλειοψηφίες στην επιστήμη καταλήγει σε στρεβλά αποτελέσματα. Αλλά η δημοκρατικοφανής ανάγκη για επιστημονικές πλειοψηφίες επιβάλλει συνεχώς να γίνονται πολυμελείς επιτροπές και δεν ζητούνται απλά εμπειρογνωμοσύνες, δηλαδή τεκμηριωμένες απόψεις.

Τέτοιες τεκμηριωμένες απόψεις αναζήτησαν 30 Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βουλευτές τις μέρες που γινόταν στη Βόννη το ...
επετειακό πανηγυράκι για την προ διετίας Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα κι αντί να πάνε στη Βόννη, μέσα στα πόδια τους ήταν, προτίμησαν να πάνε στο Deutsche Parlamentarische Gesellschaft του Βερολίνου, για ν' ακούσουν τον εκ των ιδρυτών της Greenpeace Καναδό Patrick Moore, σε εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή, που οργάνωσε η οργάνωση Επιχειρηματιών του FDP Liberaler Mittelstand. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Ο Moore έχει διαχωρίσει από χρόνια τη θέση του απ' αυτό που έχει καταντήσει πλέον η Greenpeace και υποστηρίζει ότι το CO2 κάνει καλό στον πλανήτη, χωρίς αυτό ο πλανήτης θα ήταν νεκρός και η αύξηση συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα δεν αυξάνει τη θερμοκρασία του πλανήτη, καθώς είναι η συγκέντρωση του CO2 που ακολουθεί τη μεταβολή της θερμοκρασίας κι όχι το αντίθετο. Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του Moore δημοσίευσε στα Γερμανικά η Die Welt και από εκεί έχουν αναπαραχθεί στα Αγγλικά.

Για όποιον μάλιστα δεν ήθελε να καταλάβει τη σημειολογία της παράλληλης με το πανηγυράκι της Βόννης εκδήλωσης του FDP, καλεσμένος συνομιλητής ήταν επίσης ο Dr. Armin Eichholz, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Mibrag, Μέλος του Δ.Σ. της Γερμανικής ένωσης Λιγνιτοπαραγωγών (DEBRIV) και Μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενεργειακής Πολιτικής στο Οικονομικό Συμβούλιο της Γερμανίας. Η Mibrag είναι η λιγνιτοπαραγωγός εταιρεία της Κεντρικής Γερμανίας και το FDP δεν συζητά πρόωρη απόσυρση του λιγνίτη απ' το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της Γερμανίας.

Την ώρα λοιπόν που FDP και CDU σνομπάρισαν αγρίως το πανηγυράκι της Βόννης (η Μέρκελ απείχε επιδεικτικά) και πρόβαλαν το λιγνίτη τους, το δικό τους μαύρο χρυσό, στη χρεοκοπημένη χώρα μαθαίνουμε πως "η ΔΕΗ είναι αχθοφόρος του λιγνίτη", γι' αυτό και σπεύδει να ξεπουλήσει όσο-όσο. Ναι, αφού εκμεταλλεύτηκαν το λιγνίτη 65 χρόνια αποκομίζοντας δισεκατομμύρια, τώρα ο λιγνίτης τους φταίει, λες και η ΔΕΗ δεν είναι 65 χρόνια αχθοφόρος του πολιτικού συστήματος, 
  • που δεν την άφησε ποτέ να λειτουργήσει ως Επιχείρηση και την οδήγησε σε 2,5 δισ. ευρώ ανείσπρακτους λογαριασμούς, 
  • που δεν την άφησε επί 15 χρόνια να εκσυγχρονίσει τις λιγνιτικές μονάδες, 
  • που τη φόρτωσε σε μια βραδιά το 1993 με 8,5 χιλιάδες προσωπικό, μήπως κι ο Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, 
  • που την έχει δέσμια να ηλεκτροδοτεί με πετρέλαιο τα Μη Διασυνδεμένα Νησιά τινάζοντας τις δαπάνες του ισολογισμού της στον αέρα, 
  • που την οδήγησε στην κατασκευή μιας φαραωνικής μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη, η οποία δεν μπορεί να δουλέψει επειδή το δίκτυο είναι κορεσμένο, 
  • που την ανάγκασε να χάσει τον ΑΔΜΗΕ με τα δίκτυα μεταφοράς, 
  • που ..., που ..., που ..., χίλια μπορούμε να βρούμε. 
Αλλά περισσότερα για τον "αχθοφόρο" θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε από τη νέα χρονιά, ας κάνουμε λίγη υπομονή, χρονιάρες μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου