Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

"Ανθρωπογενής υπερθέρμανση": έρχεται η μεγαλύτερη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ στην ιστορία της Οικουμένης;


Πριν λίγο καιρό ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ απ' τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, προκαλώντας σοκ στα απανταχού του πλανήτη κλιματολάγνα μέσα μαζικής παραπλάνησης. Αφού έσκουξαν αρκετά, κατέληξαν να αφήσουν την πρωτοκαθεδρία της κλιματικής απάτης στους Γερμανούς και τους Γάλλους, αλλά φαίνεται πως πάλι λογαριάζουν χωρίς τον Τραμπ: η κλιματική απάτη ξεκίνησε στη δεκαετία του 1980 απ' τη ΝΑΣΑ και ήδη άρχισαν να υπάρχουν ενδείξεις πως πάλι απ' τη ΝΑΣΑ θα ξεκινήσει η αποκαθήλωση της θεωρίας της "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης".

Οι αλλαγές πολιτικής γίνονται πάντα σταδιακά, με χάρη και κομψότητα, με διπλωματικές εκφράσεις που θα κουκουλώνουν την εξαπάτηση των πολιτών, ακόμα και με δημιουργική λεξιπλασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν αλλάξει η "καθιερωμένη επιστήμη" στο θέμα της "υπερθέρμανσης" δεν θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ στην ιστορία της Οικουμένης.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα νεότερα: καταρχήν, στο Science της 13ης Οκτωβρίου 2017, (Vol. 358, Issue 6360), δημοσιεύτηκε η εργασία "Contrasting carbon cycle responses of the tropical continents to the 2015–2016 El Niño", με την οποία μια ομάδα επιστημόνων της ΝΑΣΑ αποδίδει τη μεγάλη αύξηση στις εκπομπές CO2 το 2015-2016, οποία έκπληξη, όχι στο κάρβουνο, όχι στις ανθρώπινες δραστηριότητες, αλλά στο εξαιρετικά δυνατό φαινόμενο El Niño! Μια μέρα νωρίτερα, στις 12/10, στον ιστότοπο του Jet Propulsion Laboratory ανέβηκε η επεξήγηση της δημοσίευσης, με το χαρακτηριστικό τίτλο "NASA Pinpoints Cause of Earth's Recent Record Carbon Dioxide Spike" - η ΝΑΣΑ δείχνει με το δάχτυλο τον υπαίτιο για τις πρόσφατες ακραίες εκπομπές CO2. Ξαφνικά λοιπόν μάθαμε πως για ...
τις μεγαλύτερες ετήσιες εκπομπές CO2 τα τελευταία 2000 χρόνια δεν φταίνε οι Κινέζοι, που έχουν το 2000 το smog που είχαν οι Δυτικοί μέχρι πριν 50 χρόνια, δεν φταίει η κλιματική αλλαγή, αλλά φταίει το El Niño, ένα φαινόμενο εντελώς φυσικό, που εμφανίζεται αιώνες πριν τη βιομηχανική επανάσταση και το οποίο οι επιστήμονες μέχρι τώρα αδυνατούν να κατανοήσουν.

Η ΝΑΣΑ εκτόξευσε το 2014 έναν ειδικό δορυφόρο για να μετρά από το διάστημα τις συγκεντρώσεις CO2, τον Orbiting Carbon Observatory-2 (OCO-2). Τα δεδομένα μετρήσεων των πρώτων 28 μηνών κατέδειξαν πως οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία που έφερε το El Niño στις τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ινδονησίας, όπως φαίνεται στην εικόνα, ευθύνονται για την έκλυση 2,5 γιγατόνων CO2 περισσότερων από το 2011. Ίσως γι' αυτό λοιπόν στη χειμερινή περίοδο 2016-2017 η Γροιλανδία δέχθηκε πρωτόγνωρη ποσότητα χιονιού τα τελευταία χρόνια;

Η θεωρία της "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης" αποτελεί επίσημη πολιτική των ελίτ εδώ και 30 χρόνια και επισημοποιήθηκε το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με το πανηγυράκι για το κλίμα. Στην πρωτοκαθεδρία της εξαπάτησης των λαών χρησιμοποιήθηκαν τόσο η ΝΑΣΑ όσο και το IPCC του ΟΗΕ, μια επιτροπή ειδικών που επωφελήθηκε οικονομικά όσο λίγοι από τις αδρότατες χρηματοδοτήσεις που έρρευσαν στην κλιματική απάτη. Όταν λοιπόν μετά από 30 χρόνια δαιμονοποίησης του CO2 έρχεται η ΝΑΣΑ και μας λέει πως φταίει το El Niño για τις αυξημένες εκπομπές CO2 και όχι η ανθρωπογενής δραστηριότητα, αυτό που εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω είναι πως ομολογούν πως "δεν ξέρουν την τύφλα τους" για το τι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη: 
  • δεν ξέρουν τι εκπομπές προκαλεί το El Niño, 
  • δεν ξέρουν τι εκπομπές CO2 προκαλούν τα ηφαίστεια, 
  • δεν ξέρουν τι εκπομπές CO2 προκαλεί η κοσμική ακτινοβολία που βομβαρδίζει συνεχώς τον πλανήτη, 
  • δεν ξέρουν τι εκπομπές CO2 προκαλεί η αποσύνθεση της βλάστησης, που έχει αυξηθεί λόγω της αύξησης της συγκέντρωσης CO2 στην ατμόσφαιρα, 
  • το μόνο που ξέρουν είναι πως πρέπει να βάλουμε παντού αιολικά, για να μετατρέψουμε τα χωράφια και τα βουνά σε βιομηχανικό ανθρωπογενές περιβάλλον.

Οι απανταχού κυβερνήσεις ωστόσο, βασισμένες στη δαιμονοποίηση του CO2 και με το πρόσχημα της "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης", έχουν βάλει εδώ και χρόνια βαθιά το χέρι τους στις τσέπες μας και λεηλατούν τον πλούτο που παράγουν οι λαοί, βυθίζοντας καθημερινά όλο και περισσότερους σε ενεργειακή φτώχεια και αυξάνοντας τις κοινωνικές ανισότητες. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.

Μια δεύτερη ένδειξη πως κάτι ίσως αλλάζει έχουμε απ' την κλιματική ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ, όπου εμφανίζεται το πιο πάνω διάγραμμα για τη μεταβολή της στάθμης των ωκεανών: απ' το 2015 και μετά η καμπύλη φαίνεται να οριζοντιώνεται, δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή της στάθμης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η άνοδος της στάθμης των ωκεανών συνδέεται με την "υπερθέρμανση" του πλανήτη με δυο τρόπους: το πρόσθετο νερό απ' το λιώσιμο των πάγων και των παγετώνων και τη διαστολή του νερού καθώς αυτό θερμαίνεται. Αν λοιπόν η καμπύλη δείχνει πως την τελευταία διετία η στάθμη δεν μεταβάλλεται, σύντομα ίσως ακούσουμε πως οι πάγοι δεν λιώνουν πια.


Φυσικά βέβαια αυτά δεν ευσταθούν, καθώς η στάθμη των ωκεανών επηρεάζεται απ' το φαινόμενο El Niño, κάτι που η ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ επιμελώς αποσιωπά. Όσοι ωστόσο έχετε παρακολουθήσει παλαιότερες αναρτήσεις, ίσως θυμάστε πως πριν σχεδόν τρία χρόνια, το Νοέμβρη 2014, είχα γράψει για το πώς κατακλύστηκαν από νερά οι νομοί Σερρών και Χαλκιδικής, κατά τη Σαρμάτιο γεωλογική εποχή πριν περίπου 12 εκατ. χρόνια, καθώς δεν βρέθηκε τότε ένας χριστιανός να τους πει να σταματήσουν να εκπέμπουν CO2. Και πιο πρόσφατα, πριν περίπου 9000 χρόνια, η Βρετανία έπαψε να είναι ενωμένη με την ηπειρωτική Ευρώπη κι έγινε νησί, ακριβώς επειδή ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας και πλημμύρισε τη Doggerland, της πιο πάνω εικόνας, μετατρέποντάς την σε Dogger bank, μια αβαθή αμμώδη περιοχή, όπου τώρα φυτεύουν υπεράκτια αιολικά. Ακόμα πιο πρόσφατα, πριν 5000 χρόνια, ποτάμια έρρεαν στη Δυτική Σαχάρα, που ήταν μια τροπική ζούγκλα. Και μόλις πριν 2500 χρόνια, όπως μας λέει ο Ηρόδοτος (7.125.1), τα λιοντάρια, που ζούσαν στο σαφώς πιο θερμό από σήμερα κλίμα της βόρειας Ελλάδας, κατασπάραζαν τις καμήλες του Ξέρξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου