Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Οι δασικές πυρκαϊές και η προπαγάνδα για τη δήθεν κλιματική αλλαγή.


Από αρχαιοτάτων χρόνων στις αρχές Αυγούστου παραδοσιακά το θερμόμετρο κοκκινίζει για τα καλά, οι επιχειρήσεις ανέκαθεν κατεβάζουν ρολά κι όλοι τρέχουν στις παραλίες, για λίγη δροσιά. Το μελτέμι κάπου-κάπου φέρνει λίγη δροσιά, αλλά δημιουργεί ταυτόχρονα τις ιδανικές συνθήκες για να μεταδοθεί γρήγορα μια δασική πυρκαϊά, τα ξεραμένα απ' τη ζέστη αγριόχορτα είναι το τέλειο προσάναμμα. Κάπως έτσι το βόρειο ημισφαίριο ταλανίζεται κάθε χρόνο από δασικές πυρκαϊές, αλλά, όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, φρόντισαν φέτος να συνδέσουν τις δασικές πυρκαϊές με τη δήθεν κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική προπαγάνδα αργά αλλά σταθερά φροντίζει να δηλητηριάζει τα μυαλά των ανθρώπων ώστε όλα τα φυσικά φαινόμενα να καταλήξουν στο τέλος να συνδεθούν στο υποσυνείδητο με την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή: 

  • χιονίζει το Γενάρη; Φταίει η κλιματική αλλαγή! 
  • Καθυστερούν να έλθουν τα χελιδόνια το Μάρτη, επειδή ακόμα κάνει κρύο; Μα πώς υπερθερμαίνεται έτσι η Αρκτική!
  • Ρίχνει χαλάζι το Μάη; Να η απόδειξη για την κλιματική αλλαγή! 
  • Κάνει ζέστη το καλοκαίρι; Μα πώς άλλαξε έτσι ο άνθρωπος το κλίμα! 
  • Πλημμυρίζει ο τόπος με τις πρώτες μπόρες το Σεπτέμβρη; Μα σίγουρα η κλιματική αλλαγή ευθύνεται! 
  • Κιτρινίζουν και πέφτουν τα φύλλα το Νοέμβρη; Μα τι αλλοιωμένο κίτρινο είναι αυτό, σίγουρα η κλιματική αλλαγή ευθύνεται!
Η κλιματική προπαγάνδα θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε την εναλλαγή των εποχών, να μας κλείσει σε τέσσερεις τοίχους με σταθερή θερμοκρασία, προκειμένου να καταναλώνουμε την αποχαύνωση των τηλεοπτικών σειρών και κατασκευασμένων "ειδήσεων". Σαν το μετεωρολόγο που ...
άκουγα, στον τελευταίο καύσωνα του Ιουνίου, να ισχυρίζεται στο κρατικό ραδιόφωνο πως "στο Θησείο αναμένουμε να καταγράψουμε 43οC, την υψηλότερη θερμοκρασία απ' το 1837". Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σ' ένα τέτοιο μαργαριτάρι; Το "αναμένουμε", δηλαδή την κατασκευή του γεγονότος πριν αυτό πραγματικά συμβεί; Ή τη σύγκριση του 2017, που η Αττική είναι ένας απέραντος τσιμεντότοπος τεράστιας θερμοχωρητικότητας, με το 1837, που τόσο στο Θησείο όσο και σ' όλη την Αττική βοσκούσαν κατσίκες; Που οι Αμπελόκηποι λέγονταν έτσι επειδή είχαν αμπέλια κι όχι πολυκατοικίες; Ή που η Κηφισιά ήταν μακρινή εξοχή, ολόκληρο ταξίδι; 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Όσο για τις δασικές πυρκαϊές; Ρωτήστε έναν οποιονδήποτε δασολόγο, θα σας πει πως οι δασικές πυρκαϊές στη Μεσόγειο υπήρχαν απ' τα Ομηρικά τουλάχιστον χρόνια και συνδέονται με τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες, το ξηρό Μεσογειακό καλοκαίρι. Κι αν κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο, θα δείτε πως για τις δασικές πυρκαϊές υπεύθυνος κυρίως είναι ο άνθρωπος, είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση, υπάρχουν κάποιες πυρκαϊές από "άγνωστα" αίτια και η τελευταία και κατά πολύ μικρότερη αιτία είναι τα "φυσικά αίτια", δηλ. κυρίως οι κεραυνοί ή και τα ηφαίστεια, εκεί όπου υπάρχει ενεργή δραστηριότητα.

Μια που σήμερα αισίως έχουν περάσει 81 χρόνια απ' την αποφράδα ημέρα που εγκεθιδρύθηκε η Μεταξική δικτατορία, να θυμηθούμε πως στη δεκαετία του 1980, λίγο μετά τη μεταπολίτευση και τότε ακριβώς που κατακάηκε ο τόπος, μια συνήθης δικαιολογία ήταν πως "τις φωτιές τις βάζουν οι νοσταλγοί της 4ης Αυγούστου". 30 χρόνια μετά, από τα αποτελέσματα φαίνεται πως μάλλον ήταν "οι νοσταλγοί της 4ης Αυγούστου" που έχτισαν την Αττική σ' όλες τις γωνιές της.  Α, και η κλιματική αλλαγή, βεβαίως-βεβαίως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου