Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Η ΝΑΣΑ εμμένει στην προπαγάνδα, περιμένοντας την κάθαρση που δεν έρχεται.

Στην πιο πάνω εικόνα βλέπουμε μια ημιτονοειδή καμπύλη. Έχει χαρακτηριστικές "κορυφές" και "κοιλάδες" και η απόσταση ανάμεσα σε μια "κορυφή" και μια "κοιλάδα" είναι το μέγιστο πλάτος της καμπύλης, αλλά, αν κοιτάξει κανείς τη συνολική εικόνα της καμπύλης κατά μήκος του άξονα των χ, "κορυφές" και "κοιλάδες" είναι αλληλοαναιρούμενες. Ανάλογα τώρα με τις εντυπώσεις που θέλει να δημιουργήσει κάποιος, μπορεί να "παίξει" με τη βραχυπρόθεσμη μορφή της καμπύλης και να πει π.χ. ότι "η καμπύλη έχει έντονη καθοδική τάση", (μεταβαίνοντας από "κορυφή" προς "κοιλάδα", ας πούμε απ' το σημείο Α στο σημείο Β), ή ακόμα και ότι "η καμπύλη έχει έντονη ανοδική τάση" (μεταβαίνοντας απ' το σημείο Β στο σημείο Γ). Στο παράδειγμα χρησιμοποίησα την ημιτονοειδή, αλλά τέτοιες τοπικές τάσεις μπορεί κανείς να εντοπίσει σε όλων των τύπων τις καμπύλες. Ωστόσο, τέτοια "παιχνίδια" με τις τοπικές τάσεις δείχνουν ελάχιστη επιστημονική σοβαρότητα και κατά κανόνα χρησιμοποιούνται για λόγους προπαγάνδας.

Αυτή την ίδια τακτική της συστηματικής προπαγάνδας χρησιμοποιεί η ΝΑΣΑ για να μας πείσει πως ο πλανήτης σώνει και καλά υπερθερμαίνεται: ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο το Goddard Institute for Space Studies ανέβασε ένα επιεικώς κατάπτυστο κείμενο, που αντί να ...
παρουσιάσει επιστημονικά δεδομένα, παίζει με τις λέξεις για να δημιουργήσει την επιθυμητή εντύπωση. "July 2017 was statistically tied with July 2016 as the warmest July in the 137 years of modern record-keeping" και η "πονηρή" διατύπωση είναι το "statistically tied", μια σκόπιμα εξαιρετικά ασαφής και διφορούμενη διατύπωση, που επιδέχεται πολλές αποδόσεις. Αμέσως μετά ακολουθεί το αμίμητα πρόστυχο "Last month was about 0.83 degrees Celsius warmer than the mean July temperature of the 1951-1980 period". Είναι δε αμίμητα πρόστυχο επειδή επιλέγει μια συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία η θερμοκρασία του πλανήτη ακολουθούσε πορεία ΨΥΞΗΣ. Και μας αποτελειώνει με το "The modern global temperature record begins around 1880 because previous observations didn't cover enough of the planet", λες και μετά το 1880 υπήρχε "ικανοποιητική" κάλυψη του πλανήτη σε κατάλληλους μετεωρολογικούς σταθμούς.


Οι μετεωρολογικοί σταθμοί που υπήρχαν παγκοσμίως το 1900 και μπορούσαν να μετρήσουν μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία φαίνονται στην πιο πάνω εικόνα, με μια ματιά είναι εύκολο ν' αντιληφθεί κανείς ποια είναι η αξιοπιστία των μετρήσεων της ΝΑΣΑ όταν αναφέρονται σε μέση ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ θερμοκρασία: οι περιοχές που καλύπτονταν επαρκώς είναι πρακτικά ελάχιστες.

Στα πιο πάνω διαγράμματα μπορείτε να δείτε την παγκόσμια θερμοκρασία στην περίοδο 1951-1980, που ετσιθελικά κι επιλεκτικά χρησιμοποιεί η ΝΑΣΑ για σύγκριση. Τα στοιχεία προέρχονται απ' τον ίδιο το "γκουρού" της "υπερθέρμανσης" της ΝΑΣΑ Hansen (παγκοσμίως ξεφωνημένο για παραποίηση στοιχείων, από απλή σύγκριση των δικών του διαγραμμάτων) και τα έχω ξαναπαρουσιάσει εδώ. Οι κόκκινοι κύκλοι/ελλείψεις επισημαίνουν διαφορές ανάμεσα στα διαγράμματα, που κατά τα λοιπά προέρχονται απ' το ίδιο "επιστημονικό" κέντρο και υποτίθεται πως δείχνουν το ίδιο πράγμα. Το τι λέει λοιπόν η ΝΑΣΑ για τον "θερμότερο από ποτέ" Ιούλιο μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, αυτό το πράγμα δεν είναι πλέον επιστήμη, είναι ξεκάθαρα προπαγανδιστικός μηχανισμός. Κι όσο η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση, όσο δεν έρχεται η πολυπόθητη κάθαρση, τόσο ο προπαγανδιστικός μηχανισμός θα αποθρασύνεται.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Τα κλιματικά μοντέλα που χρησιμοποίησε το IPCC του ΟΗΕ πριν από χρόνια για να προβλέψει την "παγκόσμια υπερθέρμανση" έχουν προ πολλού αποτύχει, καθώς ο πλανήτης τα τελευταία 19 συνεχή χρόνια αρνείται πεισματικά να υπερθερμανθεί όσο προβλέπουν τα μοντέλα. Είναι γνωστό πως μοντέλα που δεν επαληθεύονται πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια, αλλά η προπαγάνδα εξακολουθεί να επιμένει σ' αυτά. Κι όμως, η όποια "υπερθέρμανση" μετριέται τα τελευταία 20 χρόνια προέρχεται κυρίως από ασυνήθιστα δυνατά φαινόμενα El Niño, δηλαδή υπερθέρμανση του Δυτικού Ειρηνικού που δεν έχει την παραμικρή σχέση με "ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή", καθώς έχει παρατηρηθεί αιώνες πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Οι κλιματικοί απατεώνες ωστόσο συνεχίζουν την προπαγάνδα περί "υπερθέρμανσης" και τη συστηματική πλύση εγκεφάλου, προκειμένου στο τέλος να καταφέρουν να επιβάλουν παγκόσμιο φόρο CO2 και να λεηλατήσουν άλλη μια φορά τους πολίτες. Για την απληστία των ολιγαρχών γίνονται όλα.


2 σχόλια:

  1. Το Goddard Institute δεν είναι η ΝΑΣΑ. Ή καν της ΝΑΣΑ. Έιναι Columbia University. ΔΕΝ ασχολείται καν με διαστημικά. Ασχολείται με Earth Sciences (παλαιότερα ...γεωλογία). Έχει γίνει κέντρο προπαγάνδας.

    The Goddard Institute for Space Studies (GISS) is a laboratory in the Earth Sciences Division of NASA's Goddard Space Flight Center and a unit of the Columbia University Earth Institute.[2] The institute is located at Columbia University in New York City.

    Research at the GISS emphasizes a broad study of Global Change; the natural and anthropogenic changes in our environment that affect the habitability of our planet. These effects may occur on greatly differing time scales, from one-time forcings such as volcanic explosions, to seasonal/annual effects such as El Niño, and on up to the millennia of ice ages.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "of NASA's", σε συνδυασμό με το https://giss.nasa.gov/, και το λογότυπο της σελίδας, όλα λένε "ΝΑΣΑ". Στο "About GISS" τα λέει διαφορετικά απ' τα πιο πάνω:

      "The NASA Goddard Institute for Space Studies (GISS) is a laboratory in the Earth Sciences Division (ESD) of National Aeronautics and Space Administration's Goddard Space Flight Center (GSFC). The ESD is part of GSFC's Sciences and Exploration Directorate."

      Και επίσης "GISS has been located in the Morningside Heights neighborhood of New York City since its founding. ...GISS works cooperatively with area universities and research organizations, most notably with Columbia University."

      Διαγραφή