Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Περιουσιολόγιο: απ' το "Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" του Συριζα στο "Δεν δηλώνω - δεν δηλώνω" των πολιτών;


Στο βίντεο βλέπουμε τον Πρωθυπουργό να δηλώνει στη Βουλή στις αρχές Ιουνίου πως "αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο". Και για να το εμπεδώσουμε καλύτερα, παραμονές του δημοψηφίσματος το επαναλαμβάνει, (απαντώντας στο Θ. Παφίλη του ΚΚΕ), όπως βλέπουμε στο πιο κάτω βίντεο:


"Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φέρει ποτέ μνημόνια να ψηφιστούν" λοιπόν κι όλοι βέβαια ξέρουμε τι ακολούθησε. Τέτοιες μεγαλοστομίες ασφαλώς και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση της αξιοπιστίας ενός πολιτικού συστήματος εντελώς διάτρητου τα τελευταία χρόνια, που μας έχει συνηθίσει σε ανέξοδους λεονταρισμούς: δείτε στο πιο κάτω βίντεο το Σαμαρά να σκίζει τα μνημόνια παραμονές των Ευρωεκλογών 2014:


Φυσικά ο Σαμαράς δεν είναι ο μόνος αναξιόπιστος, είχε προηγηθεί π.χ. ο Βενιζέλος, όταν μας έλεγε πως...
οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν είναι εργαλείο για νέους φόρους, ακριβώς πριν μας φορέσει το χαράτσι του ΕΕΤΗΔΕ:


Αλλά ούτε κι αυτός είναι ο μόνος αναξιόπιστος, καθώς φέτος το καλοκαίρι ακούσαμε το Δημ. Μάρδα να μας υπόσχεται - και μάλιστα με λεπτομέρειες, τρομάρα του- μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης:


Έχουμε φθάσει στα μέσα Δεκέμβρη, ευτυχώς ο καιρός βοηθά να μην παγώνουν οι πολίτες κι όποιος είδε τη μείωση που υποσχέθηκε με κάθε επισημότητα στη Βουλή ο Μάρδας κερδίζει απαλλαγή απ' τον ΕΝΦΙΑ, σαν αυτή που απολαμβάνουν τα ιδιωτικά μουσεία. Και μέσα σ' αυτό το γενικευμένο κλίμα παντελούς ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος λόγω της αναξιοπιστίας του, έρχεται ο Αλεξιάδης να πει πως "το Περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει βάση για την επιβολή φόρου". Μα αν το Περιουσιολόγιο δεν γίνεται για να επιβληθεί φόρος στην περιουσία, για ποιό ακριβώς λόγο γίνεται; Σε μια χώρα που δεν έχει Κτηματολόγιο, πάτε να κάνετε Περιουσιολόγιο; Σε μια χώρα που δεν έχετε ελέγξει τις offshore, τη λίστα Λαγκάρντ, τη νέα λίστα Γερμανίας, την παλιά λίστα Λιχτενστάιν, τη λίστα Λουξεμβούργου, πάτε να κάνετε Περιουσιολόγιο; 

Κι ακόμα χειρότερα, πάτε να κάνετε Περιουσιολόγιο φυσικών προσώπων, την ώρα που και οι πέτρες ξέρουν πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία αυτών που παραδοσιακά φοροδιαφεύγουν είναι κρυμμένα πίσω από εταιρείες; Ή μήπως θεωρείτε πως θα σας δηλώσει κανείς στο Περιουσιολόγιο τα χρήματα που έχει στις τράπεζες της Ελβετίας, των Νήσων Μαν και Τζέρσι, της Αντίγκουα; Μα, αν ήταν να τα δηλώσει, δεν θα τα είχε βγάλει εξαρχής απ' τη χώρα!

Ίσως κάποιοι στην "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση δεν έχουν ακόμα καταλάβει πόσο κοντά είναι στο να καταστρέψουν μια για πάντα την έννοια της αριστεράς στην Ελλάδα. Κι αυτή θα είναι απείρως μεγαλύτερη ζημιά για τη χώρα από ένα ακόμα φορομπηχτικό προϋπολογισμό ή από ένα ακόμα κόμμα του "ναι σε όλα".

Η χώρα έχει πλέον νομοθεσία για το "πόθεν έσχες" και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όλο το εγκλωβισμένο στη χώρα χρήμα μπορεί να συλληφθεί "άμα τη εμφανίσει" για την απόκτηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, χωρίς να χρειάζεται κανένα Περιουσιολόγιο.

Όσοι νομίζουν πως με τέτοια τερτίπια θα πείσουν τους Έλληνες να επιστρέψουν τα χρήματα απ' τα στρώματα και τις κατσαρόλες στις τράπεζες, πλανώνται πλάνη οικτρά: τα χρήματα έφυγαν απ' τις τράπεζες επειδή χάθηκε η εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη δεν πρόκειται ν' αποκατασταθεί παρά μόνο μετά από χρόνια, αφού πρώτα έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Το Περιουσιολόγιο το μόνο σκοπό που έχει είναι να λεηλατήσει για ακόμα μια φορά περιουσιακά στοιχεία μισθωτών κι συνταξιούχων, που έχουν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια, έχουν φορολογηθεί, αλλά η ακόρεστη όρεξη των δανειστών επιβάλλει να φορολογηθούν ξανά και ξανά, μέχρι να εξαφανιστούν, κι αυτό παρά το ό,τι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά την αναδρομική φορολόγηση εισοδημάτων που έχουν ήδη φορολογηθεί.

Σε μια χώρα που η "έκτακτη" εισφορά κρίθηκε στα δικαστήρια "συνταγματική", όχι απλά για να μονιμοποιηθεί και να μην αγχώνεται που είναι "έκτακτη", αλλά και για να καταλήξει να ενσωματωθεί στη φορολογική κλίμακα χωρίς καμιά αντίδραση της δικαιοσύνης, σε μια χώρα που το χαράτσι της ΔΕΗ άλλαξε τρεις φορές όνομα και δημεύει σταδιακά σπίτια και μπαΐρια στα χωριά, αλλά δεν ενοχλεί ιδιωτικά "μουσεία" των Βορείων Προαστίων, πάλι χωρίς καμιά αντίδραση της δικαιοσύνης, το μόνο που κρίθηκε "αντισυνταγματικό" ήταν, αν θυμάμαι σωστά, η μείωση των μισθών των δικαστικών. Η μείωση όμως μισθών εργαζομένων σε ποσοστό 60, 80 ή και 100% για όσους έχασαν τη δουλειά τους είναι ασφαλώς "συνταγματική", η εξαφάνιση των αποθεματικών των Ταμείων με τα (σο)δομημένα ομόλογα και το PSI είναι επίσης "συνταγματική", η ισοπέδωση συντάξεων για τις οποίες έχουν καταβληθεί διαφορετικές εισφορές είναι πάντα "συνταγματική", η εξαθλίωση του συστήματος Υγείας της χώρας με Νοσοκομεία να μένουν χωρίς γιατρούς σίγουρα είναι κι αυτή "συνταγματική". Αν οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς, το επόμενο βήμα είναι να προτιμήσουν κάποιον εκτός θεσμών, αυτό διδάσκει η ιστορία.

Κάπως έτσι η χώρα συνεχίζει να αιμορραγεί απ' τη μετανάστευση των νέων, με τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών χάνει την εθνική της συνοχή και σε λίγο θα μοιάζει όλο και περισσότερο με τη Γερμανία του Μεσοπολέμου, αυτή που κατέληξε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και στο Χίτλερ. Αυτό είναι το όραμα της "πρώτης φορά αριστερά" κυβέρνησης; Ας προσέξει, γιατί μπορεί να ξεκίνησε με το "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" τα εξωφρενικά διόδια του Χρυσοχοΐδη και των εργολάβων του, αλλά οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο "δεν δηλώνω-δεν δηλώνω" των πολιτών στο Περιουσιολόγιο που ετοιμάζει αγκαζέ με την τρόικα, συγγνώμη, τους θεσμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου