Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ένας φιλικός αποχαιρετισμός στο olympia.gr


Το ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου 2013 και πολύ γρήγορα, από τις 5 Ιανουαρίου 2014 φιλοξενήθηκε στο olympia.gr. Δεν γνωριστήκαμε ποτέ με τους φίλους του olympia, απλά συναντηθήκαμε στο δρόμο του κοινού αντιμνημονιακού αγώνα, στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα. Μόνοι τους οι άνθρωποι του olympia προσφέρθηκαν και ...
μας έδωσαν τη δυνατότητα ν’ ανεβάζουμε κι από τότε πάνω από 400 άρθρα μας βρήκαν το δρόμο τους στο διαδίκτυο αναδημοσιευόμενα μέσα απ' το δικό τους ιστότοπο. 

Στις 19 Μαρτίου 2015, το άρθρο μας για την "απίστευτη" ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή εναντίον της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 δεν βρήκε το olympia.gr σύμφωνο, κατέβηκε και ξεκίνησε μια διαδικασία "προληπτικής έγκρισης". Μια εβδομάδα μετά, στις 26 Μαρτίου, δημοσιεύσαμε πως ο Νικολόπουλος αναγνώρισε έντιμα και με γενναιότητα το λάθος του κι απέσυρε την ερώτηση. Η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 πρέπει να γίνει και θα γίνει, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους η επιστροφή της ενεργειακής πολιτικής στους εγχώριους ενεργειακούς πόρους, στο λιγνίτη και στα νερά. Και μετά την Πτολεμαΐδα 5 πρέπει να γίνει γρήγορα και η Μελίτη 2, το γράφουμε απ' την πρώτη στιγμή στο ιστολόγιο. 

Το ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" δεν είναι εμπορικό, έγινε για να βάλει την όποια γνώση για τα θέματα της ενέργειας στην υπηρεσία του λαού και του τόπου κι έτσι θα συνεχίσει. Για το ιστολόγιο δεν υπάρχουν "ιερές αγελάδες", που να είναι υπεράνω κριτικής ό,τι κι αν κάνουν, δεν έχει σημασία αν ενοχλείται ο Τσίπρας, ο Καραμανλής ή όποιος άλλος. Το βίντεο απ' το Γερμανικό κρατικό ZDF, που επιλέξαμε για τη σημερινή ανάρτηση, αυτό το νόημα έχει, μένουμε στα πραγματικά γεγονότα κι αυτά σχολιάζουμε. Τις "ιερές αγελάδες" των προηγούμενων χρόνων τις έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο τόπος.  

Ο χώρος της πολιτικής και ο χώρος της ενέργειας δεν είναι αγγελικά πλασμένοι κι όταν κάτι πέφτει στην αντίληψη που θεωρούμε στραβό θα το σχολιάζουμε, απ' οπουδήποτε κι αν προέρχεται, με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και του Ελληνικού λιγνίτη, καθώς το ιστολόγιο λέγεται "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός" κι όχι "Μια ωραία παπαρούνα". Και αυτή είναι τελικά η ομορφιά της δημοκρατίας του διαδικτύου, δίνει τη δυνατότητα να εκφράζονται ελεύθερα οι απόψεις, σύμφωνα με τα άρθρα 5-5α του Συντάγματος.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Καταλαβαίνουμε πως ενδεχομένως κι άλλα άρθρα δεν άρεσαν στο olympia.gr και το άρθρο για το Νικολόπουλο ήταν μόνο "ένα κερασάκι στην τούρτα". Δεν γνωρίζουμε ποια, αλλά δεν έχουμε καμιά επιθυμία και κανένα λόγο να δημιουργούμε προβλήματα, έχουμε πλήρη σεβασμό στο χώρο που μας φιλοξένησε. Έτσι το σημερινό άρθρο είναι το τελευταίο που υποβάλουμε για έγκριση κι από σήμερα ήρθε η ώρα να χωρίσουν φιλικά οι δρόμοι μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το olympia.gr για την πολύμηνη φιλοξενία. Ήταν ένα ωραίο ταξίδι όσο το ταξιδέψαμε μαζί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου