Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η ΝΔ θέλει να σκοτώσει το μισό πληθυσμό της χώρας προκειμένου ο υπόλοιπος μισός να μείνει στο ευρώ;


Ο υποψήφιος του Σύριζα στην Κοζάνη Γιώργος Χιωτίδης είπε χθες σε τοπική τηλεοπτική συζήτηση πως "Aν χρειαστεί να πάμε για δημοψήφισμα, θα πάμε για δημοψήφισμα, αν χρειαστεί να κάνουμε παύση πληρωμών θα κάνουμε παύση πληρωμών. Κι αν χρειαστεί -προκειμένου να σκοτώσουμε το μισό πληθυσμό της χώρας- θα πάμε και στη δραχμή. Τελεία και παύλα". Και η γκεμπελική "Ομάδα αλήθειας", "που πρόσκειται στην ...
Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα", έσπευσε να πάρει τη φράση και να την ενσωματώσει στο ειδικό τηλεοπτικό σποτάκι της ΝΔ, που σπέρνει το φόβο για επερχόμενη καταστροφή της χώρας αν εκλεγεί ο Σύριζα.

Το ίδιο είχαν σπεύσει να κάνουν και με τις δηλώσεις της Μακρή, πάλι στην Κοζάνη, για χρήση του μηχανισμού χρηματοδότησης ELA στην έκτακτη περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διακόψει τη ροή ρευστότητας στις τράπεζες. Πάλι ετοίμασαν τηλεοπτικό σποτάκι, αλλά μέσα σε δυο μέρες και οι 4 τράπεζες προσέφυγαν στον "κακό" ELA και το σποτάκι το χάσαμε: πού είναι το σποτάκι με τη Μακρή, οέοοοο;

Η ΝΔ του Σαμαρά και το Πασοκ του Βενιζέλου θέλουν να συνεχίσουν την ίδια μέχρι τώρα πολιτική, με τις ευλογίες της τρόικας, προκειμένου να κρατηθούν οι ίδιοι στην εξουσία. Μα αυτοί οι ίδιοι δεν ήταν που κυβερνούν 40 χρόνια τώρα και οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία σε καιρό ειρήνης;

Με τις άστοχες πολιτικές τους έχει συσσωρευθεί ένα τεράστιο χρέος, που μάλιστα αρχικά ήταν σε ομόλογα με βάση το Ελληνικό Δίκαιο, ενώ με το PSI μετατράπηκε σε ομόλογα με βάση το Αγγλικό Δίκαιο. Αν λοιπόν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε μόνο και μόνο για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους ξένους τραπεζίτες, αυτό δεν είναι βιώσιμο, το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί παρά μόνο με ένα τρόπο: με δήμευση των καταθέσεων και με δήμευση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών,  ιδιαίτερα των ασθενέστερων. 

Η δήμευση των καταθέσεων δεν περιορίζεται αναγκαστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς, μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όπως την υπερφορολόγηση με έκτακτες εισφορές, με ειδικές εισφορές, με διαφόρων ονομάτων κεφαλικούς φόρους, (π.χ. το φόρο επιτηδεύματος), που δεν μπορούν να πληρωθούν με άλλο τρόπο, παρά μόνο με ανάληψη από καταθέσεις. 

Η δήμευση των ακινήτων έχει ήδη ξεκινήσει, πρώτα με το ΕΕΤΗΔΕ κι έπειτα με τον ΕΝΦΙΑ, που φορολόγησε ακόμα και τα μπαΐρια και τα κατσάβραχα, (προκειμένου προφανώς να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση σε κάποιες "επίλεκτες" περιοχές). Και φυσικά θα συνεχίζεται αέναα η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή κάποιων, θα συνεχίζεται ανενόχλητο το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, θα συνεχίζονται οι τριγωνικές συναλλαγές των πολυεθνικών, θα συνεχίζεται η ανυπαρξία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν θα ελέγχει ποτέ κανείς τις off-shore εταιρείες, κάποια καλόπαιδα τύπου Energa & Hellas Power θα κλέβουν ασύστολα κι ανενόχλητα και κάποιοι θα λεηλατούν τράπεζες σαν την Proton Bank χωρίς ποτέ να προσάγονται σε δίκη.

Στα χρόνια των μνημονίων, αυτά που ο Σαμαράς καταδίκαζε απερίφραστα το 2010 και σκίζει "μήνα-μήνα, σελίδα-σελίδα, λεπτό με λεπτό" δυο χρόνια τώρα, είχαμε χιλιάδες αυτοκτονίες, είχαμε νεκρούς από μαγκάλια και ξυλόσομπες, είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες νέους που μετανάστευσαν για να επιζήσουν, είχαμε 1,3 εκατομμύρια ανέργους. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, που 4 χρόνια τώρα αποδείχτηκε στην πράξη λαθεμένη, που συνεχίζει να παράγει ελλείμματα και χρέος, θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο αυτό που ήδη είδαμε: κι άλλους νεκρούς, κι άλλους νέους να μεταναστεύουν, διαιώνιση της Ελλάδας της εξάρτησης και της υποτέλειας. 

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! 

Ασφαλώς είναι καλό να μείνουμε στο ευρώ, ένα ενιαίο νόμισμα πάντα διευκολύνει το εμπόριο και τις συναλλαγές. Τώρα μάλιστα που μειώθηκε η ισοτιμία με το δολάριο το ευρώ μας ταιριάζει πολύ καλύτερα απ' ότι πριν μερικά χρόνια: το φθηνό ευρώ είναι το ευρώ του Ευρωπαϊκού Νότου, το ακριβό ευρώ συμφέρει μόνο τον εξαγωγικό Ευρωπαϊκό Βορρά και ιδίως τη Γερμανία.

Ο πανικός είναι πάντα κακός σύμβουλος κι όταν κανείς ενεργεί εν θερμώ θα κάνει λάθη, που κάποιες φορές είναι ολέθρια. Αφού λοιπόν η ΝΔ θεωρεί φετίχ το ευρώ και πρέπει να παραμείνουμε σ' αυτό με κάθε θυσία, δικαιούμαστε, ως ψηφοφόροι, να τη ρωτήσουμε: δηλαδή εσείς θα σκοτώσετε το μισό πληθυσμό της χώρας προκειμένου να παραμείνει ο υπόλοιπος μισός στο ευρώ; Έχετε αποτρελαθεί εντελώς;

Κι επειδή πάντα μας ενδιαφέρει το τι θα γίνει στη μεγάλη συντηρητική παράταξη της χώρας μετά τις 25 Ιανουαρίου, τι έχει να μας πει η ΝΔ για το αλήστου μνήμης "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" της χούντας, που βροντοφώναξε προχθές στον Ασπρόπυργο ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, ενθυμούμενος προφανώς τα νεανικά του χρόνια ως γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ του Παπαδόπουλου

Μπρρρρρρ ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου