Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα κι όχι αυτή την κατάντια ...


Η Σοφία Βούλτεψη δεν ήταν ποτέ μια καλή κυβερνητική εκπρόσωπος, αλλά με τη χθεσινή της παρουσία στο Mega "έδωσε ρέστα", εκστομίζοντας το απίστευτο "έχουμε προειδοποιηθεί απ' τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός, ναι, βέβαια,  ο Moody's το είπε την Παρασκευή το βράδυ, ότι αν προκηρυχθούν εκλογές θα θεωρηθεί αρνητικό πιστωτικό γεγονός", "Δεν πρόκειται περί δικτατορίας, πρόκειται περί της πραγματικότητας".

Κατόπιν των βαθυστόχαστων απόψεων της κυβερνητικής εκπροσώπου προτείνουμε στο Σαμαρά να ...
πάει επειγόντως σε συνταγματική αναθεώρηση και να αλλάξει το άρθρο περί προσφυγής στις κάλπες, προσθέτοντας τη ρητή πρόβλεψη "εκλογές θα γίνονται εφόσον το επιτρέπει ο Moody's".

Δυστυχώς το χειρότερο απ' όλα είναι πως η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν φαίνεται να κατάλαβε καν τι ήταν αυτά που εκστόμισε, δεν κατάλαβε ποτέ πόση υποτέλεια και οσφυοκαμψία απέπνεε εκείνη τη στιγμή. Χειρότερα κι απ' το μακαρίτη Παναγιώτη Κανελλόπουλο, που υποδέχτηκε τον Αμερικανό Στρατηγό Βαν Φλιτ στον Εμφύλιο με τη φράση "Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας", παρουσιάζοντας τις παραταγμένες μονάδες του Ελληνικού κι όχι του Αμερικάνικου Στρατού.

Η Βούλτεψη είναι μια κακή κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς αντέγραψε εντελώς λάθος την απερίγραπτη κινδυνολογία, που ξεκίνησε ο Σαμαράς με την ομιλία στην Κοινοβουλευτική ομάδα: απ' το "Καραμανλής ή τανκς" του 1974 φθάσαμε στο "Σαμαράς ή χάος" του 2014. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ...

Επτά φορές υπήρχε στην ομιλία του Σαμαρά η λέξη "συνείδηση", καθώς αναφερόταν στην ψήφο των βουλευτών για την προεδρική εκλογή: "Γιατί αποφασίζουν κατά συνείδηση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα". Έτσι ακριβώς το είπε ο αθεόφοβος! Από πότε, Σαμαρά, οι βουλευτές αποφασίζουν "κατά συνείδηση" και δεν θέτουν εαυτόν εκτός κόμματος στη μεταπολιτευτική Ελλάδα; Όλοι αυτοί οι "ανεξάρτητοι" βουλευτές, που υπάρχουν στη σημερινή Βουλή, πώς ακριβώς προέκυψαν; Ποιος και γιατί τους έθεσε εκτός της κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Δεν παραβίαζε το Σύνταγμα ο κάθε αρχηγός όταν διέγραφε ένα βουλευτή επειδή "ψήφιζε κατά συνείδηση"; Πολύ "λάστιχο" τελικά τόσο αυτό το Σύνταγμα όσο κι αυτή η συνείδηση ...

Ίσως κάποιοι να μας θεωρούν πως έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, γι' αυτό θα τους θυμίσουμε ένα απόσπασμα από το διάγγελμα του Καραμανλή στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, με το οποίο ανήγγειλε προσφυγή στις κάλπες: "Στόχος μου ήταν όλα αυτά να προχωρήσουν και τα αναγκαία μέτρα να εφαρμοστούν αταλάντευτα μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, τον Σεπτέμβριο του 2011. Όμως ένας τέτοιος στόχος είχε μια καθοριστική προϋπόθεση: Να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον. Αυτό το περιβάλλον, όπως δυστυχώς διαπιστώνουμε όλοι, δεν υπάρχει πλέον. Και αυτό διότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει επανειλημμένα δηλώσει πως θα προκαλέσει εκλογές μέσα σε λίγους μήνες, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας." Οι εκλογές του 2009 έγιναν ακριβώς για τον ίδιο λόγο όπως και τώρα, (τουλάχιστον επίσημα), και ο Καραμανλής έχασε με πάνω από 10 μονάδες διαφορά, παρά την κινδυνολογία που κι εκείνος είχε επιστρατεύσει. 

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Οι εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου θα είναι ένα ορόσημο. Ουδείς ενδιαφέρεται αν Πρόεδρος εκλεγεί ο Δήμας ή οποιοσδήποτε άλλος, το διακύβευμα είναι η πορεία της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια. Από τις πρώτες αναρτήσεις έχουμε πει πως το έργο με την τρόικα το είχαμε ξαναδεί το 1898, με το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, που πλάκωσε τη χώρα για πάνω από 70 χρόνια κι αν συνεχίσουμε με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, η τρόικα θα κάθεται στο σβέρκο μας για άλλα 70 χρόνια. Και πρόσφατα γράφαμε πως τη σύγχρονη Ελλάδα την έχει πνίξει η μπόχα των σκανδάλων των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων, που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία σε καιρό ειρήνης και χρειαζόμαστε πλέον να αναβιώσουμε το δικό μας ημίθεο, τον Ηρακλή, για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία και να μετατρέψει ένα διεφθαρμένο καθεστώς σε δημοκρατία που να σέβεται τους πολίτες.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεν πρώτο το Σύριζα, αλλά δεν δείχνουν πλήρη δυναμική συσπείρωσης της κοινωνίας πίσω του, δείχνουν μια πολυδιασπασμένη κοινωνία, που ψάχνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα. Αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του: πρώτα να τελειώνουμε με το παλιό και σάπιο καθεστώς. Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα κι όχι αυτή την κατάντια με την κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων, να πρέπει να ρωτήσουμε το Moody's αν μας επιτρέπει να κάνουμε εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου