Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Γερμανοί & Γάλλοι βγάζουν μπροστά την Κομισιόν για να στηρίζει τις εξαγωγές τους. Ωραία Ευρώπη!


Η "Ευρώπη" μας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου με την "πρωτοκαθεδρία" της στη μάχη ενάντια στην "κλιματική αλλαγή" και τη μείωση των εκπομπών CO2. Αν ωστόσο, εξαιτίας αυτής της πολιτικής, μειωθεί η παραγωγή και κατανάλωση κάρβουνου στην Ευρώπη και στον κόσμο, οι κατασκευαστές εξοπλισμού ανθρακικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής θα βρεθούν απ' την πλευρά των ηττημένων. Ποιοι είναι οι κατασκευαστές; Ε, δεν είναι και πολλοί. Και τι σύμπτωση, είναι κυρίως στη Γερμανία και στη Γαλλία. Γίνεται να χάσουν οι Γερμανοί κι οι Γάλλοι; Δεν γίνεται! Κι αφού δεν γίνεται, ανέλαβε η Κομισιόν να βρει λύσεις. Τι σκέφτηκαν λοιπόν; Όπως μας λέει το EurActiv, ο Κοινοτικός Τομέας Εμπορίου ετοίμασε ένα "κείμενο εργασίας", που λέει ότι "η πιο μοντέρνα ...

τεχνολογία για τα ανθρακικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής μπορεί να συνεχίσει να παίρνει εξαγωγικές πιστώσεις και προτιμησιακά δάνεια, για να καλύψει το κόστος εξαγωγής. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το κάρβουνο είναι μια σημαντική πηγή ηλεκτροπαραγωγής και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί αμέσως", συνεχίζει το κοινοτικό έγγραφο, που τέθηκε υπόψη των αντιπροσωπειών των χωρών-μελών. Και συνεχίζει "Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα το θεωρούσε εύλογο να προσπαθήσει να δει με ποιο τρόπο οι εξαγωγικές πιστώσεις του ΟΟΣΑ μπορούν να δημιουργήσουν κίνητρα, ώστε η συνεχιζόμενη χρήση του κάρβουνου να γίνεται τουλάχιστον με τον πιο φιλικό προς το κλίμα τρόπο".

Σε ένα έγγραφο που δημοσίευσε το WWF τον Απρίλιο για τα οικονομικά της χρηματοδότησης της βιομηχανίας του κάρβουνου παγκοσμίως, ανέφερε ότι στην περίοδο 2007-2013 δαπανήθηκαν 5,1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη των εξαγωγών στο εξωτερικό, από τα οποία τα 3,6 δισ. ευρώ ήταν προτιμησιακά δάνεια εξαγωγικών πιστώσεων κυρίως από Γερμανία & Γαλλία. 

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!



Η φράση-κλειδί στο κοινοτικό έγγραφο είναι "η πιο μοντέρνα τεχνολογία". Η κοινοτική νομοθεσία επιβάλλει σε κάθε νέο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής -και όχι μόνο- να χρησιμοποιούνται οι "βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές" (Best Available Techniques), που έχουν καταγραφεί σε επίσημα κοινοτικά έγγραφα. Τίποτα δεν μένει στην τύχη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι θα αγοράζουν την τεχνολογία που εξελίσσουν οι ισχυροί της Ευρώπης. Κάπως έτσι ο Ευρωπαϊκός Νότος στενάζει απ' τα ελλείμματα και οι Γερμανοί εξασφαλίζουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα. 

Ευρώπη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ισχυρών. Κόβουν τις επιδοτήσεις στα νέα εργοστάσια κάρβουνου απ' το 2018 στην Ευρώπη, προκειμένου να πουλήσουν τα αιολικά και τα πυρηνικά τους, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζουν εξαγωγικές πιστώσεις για να προωθήσουν τη βιομηχανία τους σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. "Προστατεύουν το κλίμα" στην Ευρώπη, αλλά πουλάνε τα ανθρακικά εργοστάσια με τον "πιο φιλικό προς το κλίμα τρόπο" οπουδήποτε αλλού. Απύθμενο το θράσος και η υποκρισία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου