Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Νέο λιγνιτικό εργοστάσιο ηλεκτρισμού στη Σερβία μετά από 25 χρόνια !

Η πρώτη μετά από 25 χρόνια ενεργειακή επένδυση στη Σερβία γίνεται στο λιγνίτη! Μια νέα μονάδα, η Β3, ισχύος 350MW, θα κατασκευαστεί σύντομα στο υφιστάμενο εργοστάσιο Kostolac, στα ανατολικά του Βελιγραδίου. Μαζί με τις υπάρχουσες Β1 & Β2 θα παράγει το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Σερβίας.
Η νέα Μονάδα θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2014, με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι...
το 2019. Ήδη υπεγράφη το Νοέμβριο 2013 η σύμβαση κατασκευής του έργου με την Κινεζική CMEC, αξίας 715,6 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση προβλέπει και την επέκταση της παραγωγής απ' το επιφανειακό ορυχείο Drmno, από 9 σε 12 εκατ. τόνους το χρόνο. Οι Κινέζοι εξετάζουν ήδη και άλλες κοινές επενδύσεις με τη Σερβία, όπως ένα εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος. 

Παντού στον κόσμο το κάρβουνο είναι το κύριο καύσιμο για φθηνή, αδιάλειπτη κι αξιόπιστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και το 2012 είχαμε νέο ρεκόρ παραγωγής. Παντού αξιοποιούν εγχώριες πηγές ενέργειας. Στην Ελλάδα, ο εγχώριος λιγνίτης για χρόνια στήριξε τη μεταπολεμική ανάπτυξη της χώρας και θα δίνει πάντα τη φθηνότερη κιλοβατώρα. Αν φυσικά τον αφήσουν, και σε πείσμα των διάφορων ΜΚΟ, που εκτός από "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" σημαίνει επίσης και "Μπίζνες Καλά Οργανωμένες" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου