Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

"Το παράθυρο των 10 ετών" έκλεισε και είμαστε όλοι νεκροί! Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την κοροϊδία;


Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο κοιτάζοντας κανείς πίσω μπορεί να δει πώς εξελίχθηκε η αλητεία της κλιματικής απάτης. Με ποιο τρόπο κάποιοι προσπάθησαν κι εξακολουθούν να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πανικοβάλουν τους πάντες για τη δήθεν "υπερθέρμανση" του πλανήτη. Κι όμως, δεν έμαθα ποτέ να έχει συγκινηθεί παγκοσμίως κάποιος δικαστικός λειτουργός, της κατά τα λοιπά τυφλής δικαιοσύνης, για τη συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού.

Στην εικόνα της αρχής βλέπουμε πως ήταν Ιούνιος του 1989 όταν ο διευθυντής του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη είπε στο Associated Press πως "οι κυβερνήσεις έχουν ένα παράθυρο ευκαιρίας 10 ετών να επιλύσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πριν ξεφύγει απ' τον έλεγχο των ανθρώπων". Το παράθυρο των 10 ετών προφανώς έκλεισε το 1999, πολύ πριν εκπνεύσει η περίοδος εφαρμογής του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν αντιμετωπίστηκε, αλλά άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή παγκοσμίως φόρου διοξειδίου του άνθρακα.


Στη δεκαετία που ακολούθησε το κλείσιμο του παράθυρου ευκαιρίας δεν μας βρήκαν σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί λόγω της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, οπότε το 2006 ξανάνοιξε το 10-ετές παράθυρο ευκαιρίας, αυτό που είχε κλείσει το 1999. Αυτή τη φορά ήταν ο πατέρας της κλιματικής απάτης, ο ...
James Hansen, του Goddard Institute for Space Studies της ΝΑΣΑ, που μιλώντας σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Καλιφόρνια είπε πως "ο πλανήτης έχει ένα 10-ετές παράθυρο ευκαιρίας να δράσει ενάντια στην παγκόσμια υπερθέρμανση για ν' αποφύγει την καταστροφή".

Ο Hansen είναι ο ίδιος τύπος που το 1988, σε συνεργασία με το Γερουσιαστή του Κολοράντο Timothy Wirth, είχε σκηνοθετήσει την εξαπάτηση της Γερουσίας των ΗΠΑ για τη δήθεν υπερθέρμανση: επέλεξαν για την παρουσίαση την πιο ζεστή μέρα του Ιουνίου και φρόντισαν ώστε να μην δουλεύουν τα κλιματιστικά, προκειμένου να πείσουν τους Γερουσιαστές πως ο πλανήτης υπερθερμαίνεται.


Την παράνοια υπερθέρμανσης του Hansen συνέχισε να τη διασπείρει ο Αλ Γκορ, που το 2008 δήλωνε "οι κορυφαίοι επιστήμονες, (σημ.: δηλαδή ο Hansen), λένε πως έχουμε λιγότερο από 10 χρόνια για να κάνουμε δραματικές αλλαγές στην υπερθερμαντική συμπεριφορά μας". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Το 2006 λοιπόν πάλι είχαμε 10-ετές παράθυρο ευκαιρίας, που έκλεισε κι αυτό κι όχι μόνο δεν πάθαμε τίποτα, αλλά είδαμε και πρωτοφανείς πάγους στη Γροιλανδία κι όλη την Αρκτική. Είδαμε πολικές αρκούδες σε πρωτοφανείς συγκεντρώσεις, σαν κοπάδια προβάτων, αλλά κι ανακαλύψαμε πρωτοφανούς μεγέθους αποικίες πιγκουίνων στην Ανταρκτική. Εν τω μεταξύ ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα εδραιώνεται κι εξαπλώνεται ανά τον πλανήτη, μεταφέροντας με νέα τεχνολογία πόρους απ' τους πολλούς προς τους λίγους.


Αφού λοιπόν το 10-ετές παράθυρο ευκαιρίας έκλεισε ήδη δυο φορές και μάλλον ήδη είμαστε όλοι νεκροί, απλώς δεν το ξέρουμε, ανέλαβε η Κριστιάνα Φιγκέρες, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το Κλίμα, να μας πει πέρυσι πως πήραμε παράταση, αλλά αυτή τη φορά το παράθυρο ευκαιρίας είναι μόνο 3-ετές, μέχρι το 2020. Είναι σαν να μας είπε "Επιτέλους, τι θα γίνει με σας, πανικοβληθείτε!". Μόνο που η εν λόγω κυρία ήταν απ' τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα το Δεκέμβριο 2015 κι αν το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει το 2020 τότε το Παρίσι δεν είχε και πολύ νόημα, έτσι δεν είναι κα Φιγκέρες; Ούτε με τον εαυτό τους δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι απατεώνες!


Αναδημοσίευση σε άλλα μέσα: Αναδημοσιεύστε ελεύθερα, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή : κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση πρέπει να εμφανίζεται το "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Χωρίς σαφή και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή, η αναδημοσίευση ΔΕΝ επιτρέπεται! Και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου για εμπορικούς σκοπούς. Βασικά, είναι μια άδεια Creative Commons.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου