Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Το Ελ Νίνιο, ο Τραμπ και τα χελιδόνια, που δεν λένε να 'ρθουν.


Το 2016 ήταν "το θερμότερο έτος στα χρονικά", αυτό πρέπει πια να το έχουμε εμπεδώσει όλοι. Ταυτόχρονα βέβαια ήταν και το έτος κορύφωσης της προπαγάνδας της κλιματικής απάτης, καθώς στις εκλογές του Νοέμβρη βγήκε ο Τραμπ κι εδώ και λίγο διάστημα φαίνεται οι κατεργάρηδες της ΝΑΣΑ να μπαίνουν στον πάγκο τους, δεν ξαναείχαμε ανακοίνωση ότι "ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος στα χρονικά". Και πώς να την έχουμε άλλωστε μια τέτοια ανακοίνωση, όταν έχει μπει ο Απρίλιος και δεν εμφανίστηκαν ακόμα τα χελιδόνια, που παραδοσιακά πετούν συμμετέχοντας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Είπαμε, "ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή", αλλά πού είναι έστω κι αυτό το ένα χελιδόνι, οέοοο; Γιατί δεν λένε να εμφανιστούν, αφού μέχρι και τον καταπαγωμένο Γενάρη η ΝΑΣΑ επέμενε ότι βιώνουμε πρωτόγνωρη "υπερθέρμανση"; 

Το 2016 χαρακτηρίστηκε από ένα αναπάντεχα ισχυρό Ελ Νίνιο, που διαδέχθηκε το επίσης ισχυρό Ελ Νίνιο του 2015. Κάπως ασύνηθες να έχουμε δυο χρονιές στη σειρά με ισχυρό Ελ Νίνιο, φαίνεται ωστόσο πως το 2017 θα είναι και τρίτη στη σειρά χρονιά με ισχυρό Ελ Νίνιο, κι αυτό κι αν είναι ασυνήθιστο.

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο/Νότια Ταλάντωση (ENSO), είναι μια μη φυσιολογική αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας στην κεντρική και ανατολική παράκτια ζώνη του Ειρηνικού στη Νότια Αμερική, που είναι σε θέση να αλλάξει τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο και να προκύψουν από ακραία ξηρασία έως καταρρακτώδεις βροχές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Εμφανίζεται κάθε δυο ως επτά χρόνια και οι κλιματικοί επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για τις αιτίες που το προκαλούν ούτε μπορούν να προβλέψουν πότε θα εμφανιστεί, αλλά κατά τα λοιπά είναι σίγουροι πως υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, το 2100 η θερμοκρασία του πλανήτη θα έχει αυξηθεί και η μόνη σωτηρία για τις ψυχές μας θα είναι τα Γερμανικά και Δανέζικα αιολικά.


Στην αρχή βγήκε πριν λίγες ημέρες ένας Περουβιανός επιστήμονας, που εργάζεται στη Γιούτα των ΗΠΑ, και μίλησε για τεράστιες μάζες πολύ θερμού νερού, θερμοκρασίας 31οC, που  ...
συγκεντρώνονται στον Ειρηνικό και θα μπορούσαν να χτυπήσουν τις ακτές του Περού απ' τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο. Στο Ελ Νίνιο του 2015-16 η θερμοκρασία του νερού ήταν 27οC, οπότε προκλήθηκε αναστάτωση στο Περού, που δοκιμάζεται σκληρά από καταστροφικές πλημμύρες κάθε φορά που έρχεται το Ελ Νίνιο και επιχειρήθηκε αμφισβήτηση της καταστροφολογικής πρόβλεψης. Στη συνέχεια ωστόσο εκδόθηκε η κυλιόμενη έκθεση του National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) των ΗΠΑ για τις κλιματικές προβλέψεις του Απριλίου κι αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου Ελ Νίνιο το φθινόπωρο, καθώς οι προβλέψεις που κάνει φθάνουν μέχρι τον Ιούλιο. Κι ακολούθησε νέα πρόβλεψη, απ' το Κουβανικό Κέντρο για το Κλίμα του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου αυτή τη φορά, που αναλύει την τοπική εμφάνιση θερμών μαζών στις ακτές του Περού και του Ισημερινού τον Ιανουάριο & Φεβρουάριο και μιλά κι αυτό για πιθανό ισχυρό Ελ Νίνιο το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Το Ελ Νίνιο φαίνεται πιθανό να συνδέεται με υποθαλάσσια ηφαιστειακή δραστηριότητα, καθώς οι περιοχές των νησιών του Σολομώντα, της Θάλασσας των Κοραλλιών και του Αρχιπελάγους Μπίσμαρκ στην Παπούα-Νέα Γουινέα, περιοχές όπου εκδηλώνεται η γένεση και συσσώρευση των θερμών υδάτινων μαζών, έχουν πάνω από 5 χιλιάδες υποθαλάσσια ηφαίστεια. 

Το Ελ Νίνιο δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, καθώς η παρουσία του στο Περού έχει καταγραφεί απ' το 1525 και οι γεωλογικές ενδείξεις το πηγαίνουν στα αρχαία χρόνια. Η συχνή εμφάνισή του ωστόσο είναι πολύ βολική για τη θεωρία της κλιματικής απάτης, καθώς και τις θερμοκρασίες ανεβάζει και καταστροφές από "ακραία καιρικά φαινόμενα" προκαλεί, δίνοντας τη δυνατότητα στα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας να τρομοκρατούν τους πληθυσμούς. Μόνο που τώρα πια στο κλιματικό χωριό ήρθε νέος σερίφης και "τα κόζια αλλάζουν". Ας περιμένουμε λίγο, να δούμε πού το πάει κι αυτός …




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου