Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Χιόνια στην Ευρώπη στα μέσα Ιουλίου; Λόγω "παγκόσμιας υπερθέρμανσης" ασφαλώς!


Τον Ιούνιο είχαμε δει πως χιόνια έπεσαν στα μέσα του μήνα στη Χαβάη, τη Βραζιλία κι άλλες περιοχές, που φημίζονται για το ήπιο κλίμα τους. Φαίνεται ωστόσο πως αυτό δεν ήταν το τελευταίο φιάσκο της θεωρίας της "παγκόσμιας υπερθέρμανσης", καθώς αναπάντεχα χιόνια έπεσαν στα μέσα Ιουλίου σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα στην Ελβετία (1500μ), κλείνοντας ή επηρεάζοντας αρκετά ορεινά περάσματα, όπως το Berninapass της φωτογραφίας κοντά στο Σεν Μόριτζ, (μεταξύ άλλων όπως π.χ. Sustenpass, Furkapass, Nufenenpass), δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και καταστρέφοντας την παραγωγή της φράουλας. Τα χιόνια δεν περιορίστηκαν στην Ελβετία, αλλά επεκτάθηκαν σ' όλη τη ζώνη των Άλπεων, επηρεάζοντας επίσης Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, ακόμα κι ο περίφημος ...
ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας επηρεάστηκε, καθώς το πολύ κρύο και ο δυνατός άνεμος ανάγκασε τους διοργανωτές να κόψουν μερικά χιλιόμετρα απ' τη διαδρομή.

Η ψυχρή βόρεια εισβολή της φωτογραφίας έφερε επίσης πολύ κρύο και δυνατές βροχές σε διάφορες περιοχές, κάνοντας τον καιρό να μοιάζει κάπως χειμωνιάτικος, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή η χώρα μας απολάμβανε ένα δροσερό μεσογειακό καλοκαιράκι και λίγο αργότερα τα μελτέμια ήρθαν να θυμίσουν στα νησιά το γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τα έλεγαν "ετησίες". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.


Φυσικά δεν περιμένετε ν' ακούσετε ή να δείτε τέτοιες ειδήσεις στα παραδοσιακά ΜΜΕ, από εκεί μόνο τρομοκρατία για την επερχόμενη καταστροφή της επερχόμενης "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης" θα εισπράξετε. Φυσικά και δεν έχουμε καθόλου αγωνία να πληροφορηθούμε πως ο φετινός Ιούλιος ήταν για ακόμα μια φορά "ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στα χρονικά" ή ότι ο Αρκτικός πάγος ήταν "ελάχιστος", μόνο που πριν λίγα μόλις χρόνια μας έλεγαν πως το 2013 δεν θα υπάρχει καθόλου πάγος στον Αρκτικό Ωκεανό!

Η συντήρηση της "κλιματολαγνείας" θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αν τυχόν εκλεγεί η Κλίντον αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, αν τυχόν εκλεγεί ο Τραμπ θα δούμε τι θα έχει σκοπό να κάνει. Μέχρι τότε, ό,τι κι αν λέει η κλιματική προπαγάνδα, ο πλανήτης αρνείται να συνεργαστεί, για τον πολύ απλό λόγο πως το κλίμα αλλάζει διαρκώς εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, δεν ήταν ποτέ σταθερό, σ' ένα πλανήτη που ούτε κι αυτός είναι σταθερός, αλλάζει μορφή στην αργή γεωλογική κι όχι στην εξαιρετικά σύντομη ανθρώπινη κλίμακα του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου