Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Νορβηγοί μελετητές : ακραίες και βίαιες κλιματικές αλλαγές στη Γροιλανδία πολύ πριν την "ανθρωπογενή υπερθέρμανση".


Το μόνο που τελικά μπορεί -ίσως- να μας σώσει απ' την κλιματική παράνοια, που σαρώνει τα τελευταία χρόνια τα μέσα μαζικής προπαγάνδας του πλανήτη, θα είναι μια επικράτηση του Τραμπ στην Προεδρική εκλογή των ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο. Διαφορετικά, έτσι κι επικρατήσουν ξανά οι Δημοκρατικοί, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε "μελέτες" σαν το κεφάλαιο 10 του AR5 του IPCC του ΟΗΕ, όπου στη σελίδα 869 ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε πως "η μόνη γνωστή φυσική πηγή θέρμανσης του πλανήτη είναι ο ήλιος, αλλά στην περίοδο 1951-2010 η δράση του ήλιου ήταν πιο αδύναμη απ' την επίδραση των "αερίων του θερμοκηπίου"": "Solar forcing is the only known natural forcing acting to warm the climate over this period but it has increased much less than GHG forcing". Φυσικά, όπως κι ένας μαθητής Γυμνασίου διδάσκεται, υπάρχει και μια άλλη "γνωστή φυσική πηγή θέρμανσης του πλανήτη" και δεν είναι άλλη απ' ...
το μάγμα στο εσωτερικό της γης, πηγή που φαίνεται συστηματικά να παραβλέπεται. Κι όμως, όπως είχαμε δει στις αρχές Φεβρουαρίου, κάτω απ' τους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού μόλις πολύ πρόσφατα εντοπίστηκαν μια σειρά ενεργά υποθαλάσσια ηφαίστεια, στην υποθαλάσσια Ράχη Gakkel, τα οποία προφανώς και δεν ψύχουν τον πλανήτη. Η θέρμανση των ωκεανών απ' τα υποθαλάσσια ηφαίστεια συντελεί στην έκλυση του διαλυμένου στο θαλάσσιο νερό CO2 προς την ατμόσφαιρα, αλλά το μόνο CO2 που ενοχοποιείται για την υποτιθέμενη "υπερθέρμανση" του πλανήτη είναι το CO2 της ηλεκτροπαραγωγής, προκειμένου να συνεχίζεται ανενόχλητη η παγκόσμια μεγάλη ληστεία των πολιτών, μέσω της φορολόγησης των εκπομπών CO2.


Ακόμα χειρότερα για τα "πράσινα παπαγαλάκια", εντελώς πρόσφατα στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στον ανατολικό Αρκτικό Ωκεανό, εντοπίστηκαν τεράστιοι υποθαλάσσιοι κρατήρες, έως 1000μ πλάτος και 40μ βάθος, κάποιους απ' τους οποίους βλέπουμε στην πιο πάνω φωτογραφία, όπως τη δημοσιεύει το Κέντρο για τους υδρίτες Αρκτικού φυσικού αερίου, το Περιβάλλον και το Κλίμα του Αρκτικού Πανεπιστημίου στο Τρόμσο της Νορβηγίας. Οι κρατήρες μέχρι τώρα ήταν άγνωστοι και θεωρείται πως δημιουργήθηκαν από εκρήξεις συσσωρευμένου μεθανίου, που αναδύεται αργά απ' τον πυθμένα του ωκεανού, λίγο πιο βόρεια απ' τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Νορβηγίας. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο η περίληψη της εργασίας των Νορβηγών, περισσότερες λεπτομέρειες πρόκειται να δημοσιευθούν στο συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωεπιστημόνων, 17-22/4/2016 στη Βιέννη. Το μεθάνιο είναι πολύ πιο δραστικό "αέριο του θερμοκηπίου" απ' το CO2, κανείς δεν ξέρει πόσο μεθάνιο εκλύεται απ' τους πυθμένες των ωκεανών, φυσικά ούτε και το IPCC του ΟΗΕ, αλλά κατά τα λοιπά για όλα τα δεινά του πλανήτη είναι γνωστό πως φταίνε τα ορυκτά καύσιμα, επειδή έβγαλαν τους ανθρώπους απ' την ανέχεια της προβιομηχανικής εποχής κι εκτόξευσαν το βιοτικό επίπεδο και το σημερινό πολιτισμό. 


Σε παρόμοιες εκρήξεις παγιδευμένου μεθανίου είχε αποδοθεί το 2014 η αιφνίδια εμφάνιση κρατήρων στη Σιβηρία, όπως φαίνεται στην πιο πάνω φωτογραφία: έχουν προβλεφθεί άραγε τέτοια φαινόμενα στα έτσι κι αλλιώς αποτυχημένα κλιματικά μοντέλα του IPCC; Δεν το πολυπιστεύω, αλλά κάποιος απ' τους κλιματικούς επιστήμονες που παρακολουθούν το ιστολόγιο θα μπορούσε να μας διαφωτίσει σχετικά.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.


Το ίδιο Νορβηγικό Κέντρο πρόσφατα επίσης ανακοίνωσε πως νότια της Γροιλανδίας, όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα, βρέθηκε αναπάντεχα μια μάζα ζεστού νερού εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δυο στρώσεις πάγων στην τελευταία εποχή των παγετώνων. Πυρήνες πάγου της Γροιλανδίας δείχνουν ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ (25) ΑΚΡΑΙΕΣ και ΒΙΑΙΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων, πριν από 20 έως 70 χιλιάδες χρόνια. Μέσα σε λιγότερο από 50 χρόνια οι θερμοκρασίες του αέρα πάνω απ' τη Γροιλανδία μπορεί ν' αυξάνονταν κατά 10-15οC!!! Η σχετική εργασία δημοσιεύτηκε στο Nature το Φεβρουάριο 2016. Πόσες "ανθρωπογενείς εκπομπές" υπήρχαν πριν από 20 έως 70 χιλιάδες χρόνια; Θα μας πει μήπως ο Αλ Γκορ; Ή η Χίλαρυ Κλίντον; Μπα, τις απαντήσεις τις κρατούν καλά κρυμμένες απ' τους αδίστακτους πολιτικούς τα θαλάσσια ρεύματα, που βλέπουμε στην πρώτη εικόνα, καθώς και τα φαινόμενα τύπου El Niño – Southern Oscillation (Νότια Κύμανση) (ENSO) και του Pacific Decadal Oscillation (δεκαετής κύμανση του Ειρηνικού).

Τώρα λοιπόν, που τελειώνει η επίδραση του φετινού πολύ έντονου El Niño, το οποίο ανέβασε τις θερμοκρασίες στα μέσα του Φλεβάρη σε επίπεδα που είχαμε να δούμε απ' το ...1960, επαληθεύοντας την παροιμία πως "ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει", ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τη La Niña, την ψυχρή φάση της Νότιας Κύμανσης, που ίσως αυτή ήδη ευθύνεται για τον ψυχρό "Μάρτη, γδάρτη και κακό παλουκοκαύτη" που διανύουμε. Ήδη εμφανίστηκαν δημοσιεύματα πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για "ψυχρό" φετινό Πάσχα, καθώς πάντα, μετά την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω El Niño, ακολουθεί περίοδος πιο χαμηλών θερμοκρασιών. Αλλά μην ξεχνάτε ποτέ πως αυτά είναι φυσικά φαινόμενα του πλανήτη μας και δεν έχουν σχέση με την προπαγάνδα περί "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης". Κι αν το κλίμα γίνει ξανά πιο ψυχρό, με τους αέναους κύκλους της φύσης, όπως έχω γράψει κι άλλες φορές, η καλύτερη ενεργειακή επένδυση που μπορείτε να κάνετε, αν έχει μείνει κάτι στην άκρη, είναι να μονώσετε το σπίτι σας. Υπάρχουν πολλές δοκιμασμένες Ελληνικές λύσεις, σ' Έλληνες θα δώσετε δουλειά, στη δύσκολη για όλους μας περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου