Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μια τελευταία ματιά στις αποδόσεις που δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων λίγες ώρες πριν τις εκλογές.

Στις 11/9 είχαμε δει τις αποδόσεις που δίνουν κάποιες εταιρείες στοιχημάτων για το νικητή των αυριανών εκλογών κι ας ρίξουμε μια τελευταία ματιά στο αν και πώς έχουν μεταβληθεί οι αποδόσεις, λιγότερο από 24 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η εταιρεία Stoiximan.gr, έδινε στις 9/9 απόδοση 1,50 πως νικητής θα είναι ο Σύριζα, 2,50 πως πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ, 35,00 πως πρώτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή και 500,00 πως πρώτο κόμμα θα είναι το Ποτάμι. Στις 11/9 οι αποδόσεις είχαν αλλάξει και ήταν1,20 για το Σύριζα, 4,00 για τη ΝΔ και 60,00 για τη Χρυσή Αυγή, παραμένοντας στο 500,00 για το Ποτάμι. Σήμερα η απόδοση ...
έχει πέσει στο 1,10 για το Σύριζα, έχει αυξηθεί στο 7,00 για τη ΝΔ παραμένοντας στο 60,00 για τη Χρυσή Αυγή, ενώ έχει αυξηθεί στο 1000,00 για το Ποτάμι. Πριν το Ποτάμι έχει εμφανισθεί το ΚΚΕ με απόδοση 500,00 και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 750,00.

Η εταιρεία Bet8.gr έδινε απόδοση 1,65 πως νικητής θα είναι ο Σύριζα και 2,10 πως πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ. Σήμερα η απόδοση για το Σύριζα έχει πέσει στο 1,20 και για τη ΝΔ έχει αυξηθεί στο 4,20.

Η εταιρεία Bet11888.com, έδινε στις 11/9 τις ίδιες αποδόσεις με την πιο πάνω Bet8.gr κι εξακολουθεί να δίνει ακριβώς τα ίδια νούμερα. Το πιο ενδιαφέρον ίσως είναι πως στις αποδόσεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός εξακολουθεί μεν να προηγείται ο Τσίπρας, αλλά στη 2η θέση εμφανίζεται πλέον ο "Άλλος ", με το Μεϊμαράκη να έχει υποχωρήσει στην 3η θέση.

Η εταιρεία Novibet.com έδινε στις 9/9 απόδοση 1,53 πως πρώτο κόμμα θα είναι ο Σύριζα και 2,35 πως πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ, στις 11/9 τα ποσοστά ήταν 1,40 και 3,00 αντίστοιχα, ενώ σήμερα έχουν μεταβληθεί σε 1,20 και 4,30 αντίστοιχα. Εδώ υπάρχουν και ειδικά στοιχήματα, όπως για το ποσοστό της αποχής, το οποίο παίζεται "over" και "under" του 40%, με ίδια απόδοση, κάτι σαν "κορόνα-γράμματα".

H DirectBet.eu στις 9/9 έδινε απόδοση 1,69 πως πρώτο κόμμα θα είναι ο Σύριζα και 2,04 πως πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ. Στις 11/9 η απόδοση για το Σύριζα είχε πέσει στο 1,27, ενώ δεν εμφανίζεται πλέον απόδοση για τη ΝΔ. Σήμερα η απόδοση για το Σύριζα έχει πέσει κι άλλο στο 1,11, ενώ έχει επανεμφανισθεί απόδοση για τη ΝΔ στο 4,60.

Τέλος, η ιρλανδική Paddy Power, έδινε στις 11/9 απόδοση 4 για κάθε 6 ευρώ στοιχηματισμού πως πρώτο κόμμα θα είναι ο Σύριζα και απόδοση 11 για κάθε 10 πως πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ, ενώ ακολουθούσε η Λαϊκή Ενότητα με 20 προς 1 και η Χρυσή Αυγή με 50 προς 1. Σήμερα οι αποδόσεις είναι 1 για κάθε 3 (1,33) για το Σύριζα, 5 για κάθε 2 (3,50) για τη ΝΔ, και οι υπόλοιπες αποδόσεις είναι αμετάβλητες, στο 20:1 (21,00) για τη Λαϊκή Ενότητα και στο 50:1 (51,00) για τη Χρυσή Αυγή. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Τα πιο πάνω απλώς παρατίθενται συγκεντρωμένα για ενημέρωση και για κανένα λόγο δεν πρέπει να θεωρηθούν ως παρότρυνση για τζόγο με τις εκλογές, καθώς φτάνει όσο "τζογάραμε" με την ψήφο στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και καταλήξαμε να πληρώνουμε τη χρεοκοπία. Δεν θα πρέπει επίσης να εκληφθούν ως βεβαιότητα σχετικά με το νικητή των εκλογών, καθώς όπως υπάρχουν "μούφα" δημοσκοπήσεις, έτσι υπάρχουν και "μούφα" στοιχήματα, όπως έδειξε η περίπτωση της Paddy Power στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, τότε που πλήρωνε σαν να είχε κερδίσει το "Ναι" πέντε ολόκληρες μέρες ΠΡΙΝ να γίνει το δημοψήφισμα. Ο νικητής των εκλογών θα βγει απ' την κάλπη, όχι απ' τις δημοσκοπήσεις ούτε κι απ' τα στοιχηματζίδικα, ανάλογα με το ποιοί θα είναι εκείνοι που θα πάνε στις κάλπες και ποιοι θα επιλέξουν να μην πάνε.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα περισυλλογής, καθώς η προεκλογική εκστρατεία έληξε το βράδυ της Παρασκευής. Εκείνο ωστόσο που έχει σημασία είναι να βρεθούμε όλοι αύριο στην κάλπη, η αποχή (όπως και το λευκό και άκυρο) δεν δικαιώθηκε ποτέ ιστορικά. Όσοι δεν βρίσκουν κανένα κόμμα να τους εκφράζει, ας ξαναψάξουν καλύτερα, δεν είναι και λίγα τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου