Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Να γιατί η τρόικα δεν θέλει να φορολογούνται οι κερδοφόρες εταιρείες. Θ' αλλάξει επιτέλους κάτι σ' αυτή τη χώρα;

Μια απ' τις πρώτες αναρτήσεις στο ιστολόγιο ήταν η απελπιστική κατάσταση με τις χρεώσεις για σύνδεση ίντερνετ στην Ελλάδα σε σχέση με τη γειτονική μας στα Βαλκάνια Ρουμανία, που οι ταχύτητες ίντερνετ είναι 20 φορές πιο γρήγορες απ' την Ελλάδα και για κλάσμα της τιμής. Σήμερα λοιπόν συγκρίνουμε προγράμματα της Vodafone Ρουμανίας και Ελλάδας και ναι, είναι πάλι ώρα να κλάψουμε.

Στην αριστερή στήλη βλέπουμε ...
ένα πρόγραμμα συμβολαίου αξίας 8€/μήνα (στη Ρουμανία όλες οι τιμές είναι πλέον σε ευρώ, έστω κι αν καταβάλλονται σε λέι). Το πρόγραμμα "Smart 8" δίνει απεριόριστα λεπτά ομιλίας και sms προς συνδρομητές Vodafone, 500 λεπτά ομιλίας προς εθνικά δίκτυα και διεθνή σταθερά, 500ΜΒ ίντερνετ ταχύτητας 4G και δώρο απεριόριστο ίντερνετ για τους δυο πρώτους μήνες του συμβολαίου.

Στη δεξιά στήλη βλέπουμε ένα πρόγραμμα συμβολαίου αξίας 15€/μήνα. Το πρόγραμμα "Red 15" δίνει απεριόριστα λεπτά ομιλίας και sms προς εθνικά δίκτυα, απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς διεθνή σταθερά, 250 λεπτά ομιλίας προς διεθνή κινητά, 2GΒ ίντερνετ ταχύτητας 4G και δώρο απεριόριστο ίντερνετ για τους δυο πρώτους μήνες του συμβολαίου.

Πάμε τώρα και στα προγράμματα της Ελληνικής Vodafone, όπου βλέπουμε πως με 35€/μήνα παίρνετε 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα, 40 sms προς εθνικά δίκτυα και 300ΜΒ ίντερνετ ταχύτητας 4G.

Είναι η ίδια πολυεθνική εταιρεία, εντάξει υπάρχουν διαφορές στους μισθούς και στη φορολογία, αλλά όταν υπάρχει πάνω από τέσσερις φορές διαφορά στη τιμή για τον καταναλωτή νομίζουμε πως θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει προσελκύσει την προσοχή της "Ανεξάρτητης Αρχής" ΕΕΤΤ και της επίσης "Ανεξάρτητης" Επιτροπής Ανταγωνισμού (κι αν κάνω λάθος στη σύγκριση ας με διορθώσει η Vodafone). 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

"Αυτή είναι η Ελλάδα", που μας έλεγε κάποτε σε βιβλίο του ο "ουδέτερος κοινωνικός παρατηρητής" και κατά τα λοιπά αρμόδιος Πρωθυπουργός της χώρας Σημίτης. Αυτός που παρέδωσε μια "ισχυρή οικονομία", που κατέρρευσε μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, με την "ευγενή" και "αγαστή" βεβαίως βοήθεια και συνεργασία της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτή είναι η Ελλάδα που χρεοκόπησε σε καιρό ειρήνης, από ένα βαθιά σάπιο πολιτικό σύστημα, που όχι απλά αδιαφόρησε, αλλά συμμετείχε κιόλας στο πλιάτσικο που γίνεται χρόνια τώρα σ' αυτή τη χώρα. Αν δεν αλλάξει κάτι εδώ και τώρα, ίσως ήρθε η ώρα να μεταναστεύουμε, για ν' απαλλαγούμε απ' το πλιάτσικο. Αλλά δεν ειναι πια καιρός να πάει η αυτή χώρα μπροστά, αφήνοντας πίσω τη σαπίλα; 

Θυμίζουμε πως πρόσφατα στη Ρουμανία η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς δεν δίστασε να προχωρήσει στη σύλληψη προσώπου του πρωθυπουργικού οικογενειακού περιβάλλοντος, κάτι που δείχνει πως υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν. Θα γινόταν ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Να γιατί θα μας προσπεράσει (και) η Ρουμανία ... Μάλλον έχουμε δρόμο ακόμα, εκτός κι αν έχουμε σύντομα εκπλήξεις από το Νικολούδη. Λέτε π.χ. να μάθουμε τι έγινε μ' εκείνα τα CDS το 2009-10, όταν ο Παπακωνσταντίνου ξαναθυμόταν τον Τιτανικό; Ή με τα δισ. ευρώ της Ολυμπιάδας 2004; Ή με το σκάνδαλο της Proton Bank; Ή μ' εκείνα τα υποβρύχια που ξαφνικά σταμάτησαν να γέρνουν; Ή και με τις άδειες για τις ανεμογεννήτριες και τα "σιδερένια φυτά" της "πράσινης ανάπτυξης"; Ήδη η αποκάλυψη του πορίσματος του ανακριτή για το σχέδιο "Πυθία"-απόπειρας δολοφονίας του Κων. Καραμανλή- σκόνταψε πάνω σε μυστικό σχέδιο του 2012 για έξοδο της χώρας απ' το ευρώ και δημιουργία της "ασημένιας δραχμής". Από αυτούς ακριβώς που για μια ακόμα φορά προκαλούν τη νοημοσύνη μας όταν διαδηλώνουν -ακόμα και με κρασοπότηρα στο χέρι- στο "Μένουμε Ευρώπη".

Την Κυριακή ψηφίζουμε ουσιαστικά για το ποιός θα έχει το δικαίωμα να βάζει τους φόρους στην Ελλάδα, η εγχώρια κυβέρνηση ή οι δανειστές. 
Είναι ερώτημα εθνικής κυριαρχίας κι εθνικής αξιοπρέπειας. 
Ο λαός ουσιαστικά καλείται ν' αποφασίσει αν θα παραδώσει τα κλειδιά της χώρας ή όχι.


2 σχόλια:

  1. Ο λαός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, είπε δυνατό ΟΧΙ παρά την τρομοκρατία και την εμετική προπαγάνδα κι η κυβέρνηση πάει να δώσει τα κλειδιά στους τοκογλύφους.
    Το επόμενο ΟΧΙ θα είναι για τον Τσίπρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην προτρέχουμε κι ας αξιολογήσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν και κάποιοι τοκογλύφοι που λένε πως δεν θέλουν τα κλειδιά της χώρας.
      Εξακολουθώ να πιστεύω πως η μόνη win-win λύση είναι για όλους μια συμφωνία. Αλλά μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει και διαγραφή, με τον α ή β τρόπο, ενός μεγάλου μέρους του χρέους, δεν οδηγεί πουθενά.

      Διαγραφή