Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Θα αφήσει ποτέ το σάπιο πολιτικό σύστημα τα ασήμαντα στην άκρη, για να συζητήσει τα πραγματικά σημαντικά;

Το άρθρο της Γαλλικής L' Express στις 8 Ιανουαρίου είχε ξεκάθαρο τίτλο: "Attentat à Charlie Hebdo: les pires tentatives de récupération politique - Επίθεση κατά της Charlie Hebdo: οι χειρότερες προσπάθειες πολιτικής ανάκαμψης". Παραθέτει ένα σκίτσο του 2006 της μαρτυρικής Charlie Hebdo με το πολύ εύγλωττο μήνυμα: "C'est dur dtre aimé par des cons - Είναι δύσκολο να αγαπηθείς από μ@λ@κες". Και για όποιον δεν κατάλαβε, ακολουθεί το ...
σχόλιο της L' Express: "C'est dur dtre soutenu par des cons" pourrait proclamer Charlie Hebdo en voyant certaines réactions en France et ailleurs dans le monde - "Είναι δύσκολο να υποστηρίζεται κανείς από μ@λ@κες" θα μπορούσε να διακηρύξει η Charlie Hebdo, βλέποντας κάποιες αντιδράσεις στη Γαλλία και σε άλλα μέρη του κόσμου".

Ποια είναι τα άλλα μέρη του κόσμου; Πρώτος στις αναφορές της L' Express έχει την τιμητική του ο Σαμαράς, που "χρησιμοποίησε την τραγωδία του Παρισιού προκειμένου να επιτεθεί στο Σύριζα, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις". Αναφέρεται φυσικά στην ομιλία της Χαλκίδας, όπου την προηγούμενη ημέρα ο Σαμαράς, χωρίς να κοκκινήσει για τα ψέματά του, ξεστόμισε το "Σήμερα στο Παρίσι, είχαμε μακελειό από επίθεση με τουλάχιστον 12 νεκρούς. Και εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν από τώρα ιθαγένειες…". Πολύ εύκολα ξεπέρασε το ό,τι οι τζιχαντιστές δολοφόνοι ήταν Γάλλοι πολίτες, γεννημένοι στη Γαλλία και τις ιδιομορφίες της Γαλλικής κοινωνίας με τα πολλά χρόνια αποικιοκρατίας. (Την ομιλία του Σαμαρά στη Χαλκίδα τη βρήκαμε στον ιστότοπο του Πρωθυπουργού, το primeminister.gov.gr. Πρόκειται ωστόσο για μια ομιλία του αρχηγού της ΝΔ σε προεκλογική περίοδο και σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε να τη βρούμε στον ιστότοπο της ΝΔ, όχι του Πρωθυπουργού. Ψιλά γράμματα φυσικά για αυτούς που έκαναν το Σύνταγμα λάστιχο ... Η νοοτροπία του "L' etat s' est moi - Το κράτος είμαι εγώ", δεν ωφέλησε καθόλου εκείνον που το πρωτοείπε, που είδε το κεφάλι του στη γκιλοτίνα της Γαλλικής Επανάστασης).

Στη συνέχεια η L' Express "κράζει" για επίσης άστοχες δηλώσεις πολιτικής εκμετάλλευσης το Βέλγο Bart De Wever, τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Donald Trump και το Γάλλο Habib Meyer.

Σ' αυτό το άρθρο της L' Express αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ραδιοσταθμού "Στο κόκκινο 105,5", σε εκδήλωση στη Λαμία με θέμα "Η κρατική βία στα χρόνια των Μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ", λέγοντας "Είναι πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον Πρωθυπουργό της χώρας μου μ@λ@κ@. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε, είναι ότι είναι".

Ε, μια που ο πνιγμένος κάνει την τρίχα τριχιά, βγήκε την επόμενη ημέρα και η εκπρόσωπος της ΝΔ να σηκώσει τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ζητώντας απ' τον Τσίπρα να απομακρύνει από το Ραδιοσταθμό το διευθυντή του. Αυτό είναι το σοβαρό θέμα της ημέρας για την εκπρόσωπο της ΝΔ. 

Δεν ακούσαμε όμως κιχ απ' την εκπρόσωπο για το πραγματικά μεγάλο, το τεράστιο θέμα που βγήκε το πρωί του Σαββάτου στο ΜEGA από τον Π. Ρουμελιώτη, πρώην εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ : "Μέχρι το 2020 η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει 90 δισεκατομμύρια ευρώ σε τοκοχρεολύσια. Από το 2020 μέχρι το 2030 πρέπει να αποπληρώσει άλλα 201 δισεκατομμύρια. Σύνολο σε 15 χρόνια πρέπει να αποπληρώσει 291 δισεκατομμύρια, δηλαδή 160% του ΑΕΠ. Καμία χώρα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν έχει αποπληρώσει τόσο υψηλό χρέος. Άρα, το να εθελοτυφλούμε και να λέμε ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο, δεν οδηγεί πουθενά".

Γράφαμε τα Θεοφάνεια πως "Πάνω από 120 δισεκατομμύρια ευρώ ζητούν να πληρώσουμε στους δανειστές μέχρι το 2022!" και τα ίδια ακριβώς είπε στις 10/1 κι ο Ρουμελιώτης. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο κι όσοι επιμένουν πως είναι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους, που θα κάνουν όσα τραβήξαμε μέχρι τώρα να μας φαίνονται παιδικά πταίσματα. Δεν είναι τυχαίο πως το απόγευμα του Σαββάτου ο ολετήρας της χώρας ΓΑΠ, μιλώντας στη Λάρισα, έσπευσε να προτείνει "την επιμήκυνση για 70 χρόνια των Ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των εταίρων μας", δηλαδή να σιγουρευτεί πως τρεις γενιές Ελλήνων θα καταχρεωθούν για να μη χάσουν οι ξένοι τραπεζίτες τα λεφτά τους.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Από πέρυσι έχουμε πει πως το έργο με την τρόικα το έχουμε ξαναδεί το 1898, πως θέλουν να διαιωνίσουν την Ελλάδα της εξάρτησης και της υποτέλειας. Η εμμονή να αποπληρωθεί ένα τεράστιο χρέος, που εκτοξεύθηκε στη στρατόσφαιρα απ' τις άστοχες πολιτικές της τρόικας και το οποίο αρχικά ήταν σε ομόλογα με βάση το Ελληνικό Δίκαιο, ενώ με το PSI μετατράπηκε σε ομόλογα με βάση το Αγγλικό Δίκαιο, βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις ατομικές περιουσίες όλων των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων, καθώς στην Ελλάδα ζούμε κι όλοι ξέρουμε πως Ψυχικό, Φιλοθέη κι Εκάλη πάντα είχαν μια διαφορετική αντιμετώπιση απ' το εκάστοτε "γκουβέρνο".

Αυτό λοιπόν είναι το μεγάλο ζήτημα που θα κριθεί στις 25 Ιανουαρίου: ποια πορεία θα χαράξουμε σχετικά με το χρέος. Θα πληρώνουμε για τρεις γενιές (και βάλε), χωρίς ποτέ πραγματικά να ξεχρεώσουμε ή θα ζητήσουμε να γράψουν τις ζημιές τους οι ξένοι τραπεζίτες; Και φυσικά πρέπει κι ο Σύριζα κάποια στιγμή να μας πει τι θα γίνει με το PSI και κατά πόσο είναι αναστρέψιμο. Δεν είναι τυχαίος ο πόνος του Σόιμπλε "να τηρήσει η Ελλάδα τα συμφωνηθέντα" ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου