Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο πλανήτης υπερθερμαίνεται απ' το "φαινόμενο του θερμοκηπίου". Μόνο που κάποιος πρέπει να του το θυμίσει!

Η μεγάλη απάτη της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" είχε ξεκινήσει σαν "ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη" από το "φαινόμενο του θερμοκηπίου". Υπερ-υπολογιστές επιστρατεύτηκαν για να αποδείξουν μια εκ των προτέρων "άβολη αλήθεια", επιστημονικά μοντέλα κατασκευάστηκαν, άφθονη χρηματοδότηση ρέει προς τους κλιματολάγνους, αλλά τελικά φαίνεται ότι λείπει μια μικρή λεπτομέρεια: ο πλανήτης τα τελευταία 18 χρόνια και 3 μήνες έχει ξεχάσει να υπερθερμαίνεται.

Κι όχι μόνο δεν υπερθερμαίνεται, αλλά εσχάτως έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε και κάποιο ...
"σιβηριανό" κρύο να κατηφορίζει. Αφού "απολαύσαμε" τις τελευταίες μέρες την Τήνο και την Άνδρο ντυμένες στα λευκά (ρωτήστε τους νησιώτες αν και πόσο το απόλαυσαν), αφού απεγκλωβίσαμε τους εκδρομείς που είχαν αποκλειστεί απ' τα χιόνια στην Κρήτη, ώρα να ρίξουμε μια ματιά τι έγινε τις τελευταίες μέρες και λίγο πιο πέρα.

Ας ξεκινήσουμε τη μίνι περιοδεία απ' τη Σαουδική Αραβία, όπου στις 9 Ιανουαρίου 2015 χιόνισε (!) και μπορεί να μην τους ενδιέφερε να φτιάξουν χιονάνθρωπο, είχαν ωστόσο αρκετό χιόνι για να φτιάξουν τη χιονοκαμήλα (!) της φωτογραφίας. Είναι μάλλον βέβαιο πως οι αληθινές καμήλες δεν το διασκέδασαν και τόσο.

Στις 9 Ιανουαρίου χιόνισε επίσης στο Ιράκ και μπορείτε να χαρείτε τη χιονισμένη Σουλεϊμανίγια εδώ.

Χιόνια στην Ιερουσαλήμ, κλείνοντας το δρόμο προς το Τελ-Αβίβ, χιόνια στο Λίβανο, χιόνια και στο Βιετνάμ, με -2οC.

Την Πρωτοχρονιά χιόνισε στην Τυνησία και την Αλγερία.

Και θα κλείσουμε αυτή τη μίνι περιοδεία με την πιο γειτονική μας Ρουμανία, που τη βλέπετε στο διπλανό χάρτη καταπαγωμένη απ' άκρη σ' άκρη, καθώς στις 7 Ιανουαρίου είχε "τη χαρά" να δει το θερμόμετρο στους -35οC στην πόλη Întorsura Buzăului της Τρανσυλβανίας και στους -33οC στο Μπρασόβ. Πρόκειται για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 50 ετών. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 31 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία ήταν πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην Întorsura Buzăului, στους -31οC. Το απόλυτα χαμηλότερο ρεκόρ είναι στους -36οC. 

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Αφού πλέον δεν μπορούν να μας παραμυθιάζουν με την "υπερθέρμανση", θα μας μιλούν όλο και περισσότερο για "ακραία καιρικά φαινόμενα". Ωστόσο, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Κλίντον "It' s the economy, stupid!", μπορείτε απλά να τους πείτε: "Είναι ο χειμώνας, ηλίθιε!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου