Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Δεν ξεχνούμε όσα έχουν πει

Ομιλία Στο 33ο Συνέδριο ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (15/01/2010)
Κύριες και Κύριοι,
Αγαπητοί Σύνεδροι,
Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να παρευρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας και να χαιρετίζω το 33ο Συνέδριο της ιστορικής ΓΕΝΟΠ.

Εμείς ως Κυβέρνηση, όπως δήλωσε κατ΄ επανάληψη και ο Πρωθυπουργός, δεσμευόμαστε να καταθέσουμε σύντομα ....
το Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό της Χώρας, ώστε επιτέλους τόσο οι πολίτες όσο και οι οικονομικοί εταίροι να γνωρίζουν το ενεργειακό μας όραμα.
Ένα Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό (ΜΕΣ) που βεβαίως θα λαμβάνει υπόψιν όλες τις παραμέτρους. Δηλαδή και αυτή της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού, και της τιμής της KWH, (γιατί αυτή  η Κυβέρνηση δεν ξεχνά ότι το ρεύμα είναι Κοινωνικό αγαθό) και φυσικά της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της χώρας, ιδιαίτερα στις περιοχές που παράγεται η Ενέργεια.
Στα πλαίσια αυτού του ΜΕΣ, η ΔΕΗ οφείλει να κατέχει την δική της ιδιαίτερη και σημαντική θέση.
Και να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη απαξίωσης του Ορυκτού της Χώρας μας, του Εθνικού μας καυσίμου, του λιγνίτη.
Ο λιγνίτης θα εξακολουθεί να κατέχει τη δική του θέση στο μίγμα καυσίμου της Χώρας και ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα ήδη ανοικτά λιγνιτικά πεδία, επενδύοντας σε νέες σύγχρονες Μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων Μονάδων.
Μονάδες που θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.
Μονάδες που θα είναι συμφέρουσες οικονομικά αλλά και ανταγωνιστικές.
Μονάδες που κυρίως θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων των περιοχών που χρόνια τώρα τόσα πολλά έχουν προσφέρει και που πράγματι οφείλουμε όλοι να τους σεβαστούμε με τις πολιτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις μας.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά σήμερα, στο Συνέδριό σας, ότι άμεσα θα προκηρυχθεί:
√ Η Μονάδα Πτολεμαΐδα V
και σύντομα (εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση συστηματικά) και
√ η Μονάδα Μελίτη ΙΙ, ενώ
√ θα συσταθεί η Επιτροπή Ανάθεσης ΒΕΥΗΣ.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ψάξτε στο δρόμο, μπορεί κάπου να του παρά 'πεσαν του Μανιάτη η Μελίτη ΙΙ και η Βεύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου